Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Zonnepanelen plaatsen

Wanneer je in het bezit bent van een woning of pand, dan kan het interessant zijn om zonnepanelen te laten plaatsen door een specialist. Zonnepanelen kunnen namelijk een goede investering zijn op het gebied van energieverbruik. Maar dan ben je natuurlijk wel benieuwd hoeveel die investering moet kosten en hoe lang het duurt voordat je de investering terugverdiend hebt. In dit artikel zullen we je daar meer over vertellen.

Terugverdientijd zonnepanelen

Bij het aanschaffen van zonnepanelen is het gebruikelijk om te kijken naar de tijd waarin je de zonnepanelen terugverdiend hebt. Om dit te berekenen moet je kijken naar de totale kosten van de zonnepanelen en hoeveel je kan besparen op de energiekosten. Hieronder hebben we een rekenvoorbeeld gemaakt over hoeveel je per jaar kunt besparen op energiekosten.

Aantal personen in huishouden Verbruik per jaar in kWh Totale kosten zonnepanelen incl. installatie Besparing op energiekosten per jaar in euro’s
1 - 2 2.000 - 3.100 4.000 - 7.000 500 - 775
3 - 4 3.200 - 4.500 7.500 - 10.000 800 - 1.125
5 - 6 4.800 - 5.400 11.000 - 15.000 1.200 - 1.350

Let er bij deze berekeningen wel op dat de energieprijs kan veranderen in de loop der tijd. Daarnaast zijn zowel de hellingsgraad als de richting van de zonnepanelen ook van invloed op de energieopbrengst. Wil je precies weten wat zonnepanelen bij jouw woning of pand gaan opleveren? Vraag dan een offerte aan voor het plaatsen van zonnepanelen.

Rendement zonnepanelen

Zoals al eerder genoemd is de hellingsgraad van de zonnepanelen een belangrijk element voor de efficiëntie van zonnepanelen. Dit komt doordat er bij een bepaalde hellingsgraad er meer zonlicht kan worden opgevangen door de zonnepanelen.

pro tipVindy PRO tip: Let bij het laten plaatsen van zonnepanelen wel op mogelijke schaduwen van omliggende gebouwen of bomen die op jouw dak kunnen vallen gedurende de dag. Schaduw zorgt namelijk voor minder rendement bij de zonnepanelen. Probeer dit dus altijd te voorkomen.

Wat nog belangrijker is dan de hellingsgraad van de panelen, is de richting waar de zonnepanelen op staan. Het maximale rendement kan je behalen door de zonnepanelen richting het zuiden op een hoek van 35 graden te laten plaatsen. Maar wees gerust, als jouw dak naar het oosten of westen gericht is kan er ook een zeer goed rendement worden gehaald.

Zonnepanelen installeren

Wij raden het aan om zonnepanelen altijd te laten plaatsen door een specialist. Het is namelijk een vrij gevaarlijke klus om zelf uit te voeren. Je werkt namelijk op een flinke hoogte, vaak bevindt het dak zich op 5 tot 7 meter hoogte. Zonnepanelen installateurs hebben veel ervaring bij het plaatsen van zonnepanelen en weten dus goed waar de gevaren zitten en hoe ze de zonnepanelen het best kunnen plaatsen. Het is namelijk zeer belangrijk dat alles goed vast wordt gezet en op de juiste manier geplaatst wordt. Als je de panelen op een verkeerde hellingsgraad plaatst, kan het zijn dat je wat rendement inlevert.

Zonnepanelen plaatsen offerte via Vindy: zó geregeld!

Wil je ook besparen op energiekosten? Laat dan zonnepanelen op het dak van jouw woning of pand plaatsen door een zonnepanelen installateur. Vergelijk specialisten met elkaar door een offerte aan te vragen via Vindy. Door het vergelijken van meerdere offertes kan je tot wel 40% besparen op de totale kosten! De besparing kan dus flink oplopen. Wacht niet langer en vraag vandaag nog een offerte aan om zonnepanelen op jouw woning of pand te laten plaatsen!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Zonnepanelen klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom zonnepanelen!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!