Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Nadelen Warmtepomp

Natuurlijk zijn er niet alleen voordelen als je een warmtepomp aanschaft. Er zijn een aantal punten waar je goed op moet letten als je van plan bent om een warmtepomp aan te schaffen. In dit artikel zullen we deze punten wat meer uitlichten zodat je de juiste keuze maakt voor jouw situatie.

Een warmtepomp is een investering

Laten we meteen het grootste nadeel belichten, dat zijn namelijk de kosten van een warmtepomp. Het aanschaffen en aanleggen van een warmtepomp kan behoorlijk prijzig zijn, dat beseffen wij ons ook.

pro tipVindy PRO tip: Als je via Vindy offertes aanvraagt voor de aanschaf van een warmtepomp kan je flink besparen op de kosten! Door het vergelijken van meerdere offertes kan je ervoor zorgen dat je zowel op de aanschaf als op de installatie kosten bespaart.

Het aanschaffen van een warmtepomp is daarom een echte investering waar je in het begin dus wel wat financiële middelen voor moet hebben.

Ruimte nodig voor de warmtepomp

Voor enkele warmtepomp types is er vrij veel ruimte vereist in bijvoorbeeld de tuin. Dit is vooral het geval bij warmtepompen met een horizontale collector. Als alternatief hiervoor kan je kiezen voor een ander type warmtepomp afhankelijk van jouw situatie. Daarnaast moet er bij sommige types, bijvoorbeeld een lucht-lucht warmtepomp, een buitenunit geplaatst worden.

Opwarmtijd van een warmtepomp

Aangezien een warmtepomp de ruimtes met lagere temperaturen verwarmt dan een gewone cv-ketel, duurt het over het algemeen iets langer om een ruimte op te warmen.

pro tipVindy PRO tip: Mocht je de opwarmtijd van een warmtepomp te traag vinden, dan is het aan te raden om naast de warmtepomp een radiator met luchtblazer te gebruiken.

Een warmtepomp vereist een goed geïsoleerd pand of woning

Hoe goed een warmtepomp werkt is heel afhankelijk van de hoeveelheid isolatie die een pand of woning heeft. Hoe beter het pand of de woning geïsoleerd is, des te beter werkt de warmtepomp.

Warmtepompen en uitbreiding

Houd bij het aanschaffen van een warmtepomp rekening met eventuele toekomstige uitbreidingen van jouw pand of woning. De capaciteit van een warmtepomp wordt namelijk precies berekend op de huidige situatie. Mocht je wellicht willen uitbreiden, leg dit dan voor bij de specialist. Die kan je vervolgens van het beste advies voorzien op het gebied van warmtepompen in combinatie met een eventuele uitbreiding.

Vergunningen voor warmtepompen

Enkele soorten warmtepompen hebben vergunningen nodig om geplaatst te mogen worden. Denk dan bijvoorbeeld aan een water-water warmtepomp waarbij je een vergunning moet hebben om in de grond te mogen boren.

pro tipVindy PRO tip: Een warmtepomp specialist kan je helpen bij het aanvragen van de juiste vergunningen. De specialist heeft de klus al vele malen uitgevoerd en weet dus precies welke vergunningen er nodig zijn bij elk type warmtepomp.

Warmtepomp offerte via Vindy: zó geregeld!

Het is van belang dat je de bovenstaande punten in het achterhoofd houdt bij het aanschaffen van een warmtepomp. Een specialist uit jouw regio kan je daarbij prima helpen.
Dus als je van plan bent een warmtepomp aan te schaffen dan is het aan te raden om meerdere offertes te vergelijken, voordat je de warmtepomp aanschaft. Met Vindy kan je gemakkelijk gratis offertes aanvragen en door deze te vergelijken kan je soms tot 40% van de totaalprijs besparen!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Warmtepompen klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom warmtepompen!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!