Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Lucht-Water Warmtepomp

Om je in een bepaalde woning of ruimte prettig te voelen is het van belang dat de temperatuur in die ruimte aangenaam is. Om een ruimte te verwarmen zijn er verschillende opties die je kunt toepassen om dit voor elkaar te krijgen. Een van deze opties is het installeren van een lucht-water warmtepomp. Deze pomp gebruikt de buitenlucht om een bepaalde ruimte te verwarmen. Hoe dit systeem precies werkt zal verderop in dit artikel besproken worden.

De werking van een lucht-water warmtepomp

Zoals eerder verteld maakt de lucht-water warmtepomp gebruik van de buitenlucht om een pand te verwarmen. Het werkt als volgt: de warmtepomp neemt de warmte van de buitenlucht op en zorgt er met deze energie voor dat het water opgewarmd wordt. Aangezien het water maar opgewarmd hoeft te worden tot een temperatuur die ligt tussen de 37 en 39 graden Celsius, kan er gemakkelijk een vrij hoge C.O.P. bereikt worden.

Tijdens de wintermaanden zal de lucht-water warmtepomp wel minder rendement vertonen, maar dit gaat niet ten koste van aangename temperatuur in de gehele woning, die kan namelijk nog steeds gemakkelijk bereikt worden. Wel wordt er in sommige gevallen aangeraden om een extra verwarmingselement toe te passen om zo de lucht-water warmtepomp te ondersteunen bij het verwarmen van een woning of pand.

pro tipVindy PRO tip: Bij enkele modellen kan de lucht-water warmtepomp ook gebruikt worden om een woning of pand te voorzien van koelere lucht. Mocht je dit kenmerk willen, let er dan op dat deze mogelijkheid wel beschikbaar is bij het model dat je aan wilt schaffen.

De verschillen en overeenkomsten met een lucht-lucht warmtepomp

Net als bij de lucht-lucht warmtepomp is er ook voor de lucht-water warmtepomp een uitstekende isolatie nodig van het pand om het meeste uit de warmtepomp te halen. Ook is er bij de lucht-water warmtepomp geen sprake van boringen en graafwerk in jouw tuin. Voor de plaatsing van een lucht-water warmtepomp heb je geen toestemming nodig van de overheid.

Wat er anders is aan de lucht-water warmtepomp zit ‘m op het gebied van prijs en toepassingsgemak. Een lucht-water warmtepomp kan namelijk wel goed samenwerken met een vloerverwarming, in tegenstelling tot de lucht-lucht variant. Een lucht-water warmtepomp is daarnaast nog voordeliger dan een lucht-lucht warmtepomp. Daar worden we natuurlijk allemaal vrolijker van.

Wanneer moet je voor een lucht-water warmtepomp kiezen?

Een lucht-water warmtepomp is het vooral geschikt voor zowel nieuwe als gerenoveerde woningen en panden die veel hogere ruimtes bevatten en voorzien zijn van een goede isolatie. Het is daarbij wel belangrijk dat het buitendeel van de warmtepomp goed voorzien wordt van een goede toevoer van lucht en dat deze droog hangt, vaak wordt dit element aan de gevel geplaatst.

Lucht-water warmtepomp offerte via Vindy: zó geregeld!

Wil je dus een comfortabele temperatuur in jouw pand of woning? Dan is een lucht-water warmtepomp wellicht iets voor jou. Je kunt flink besparen op de aanschaf en installatiekosten via Vindy. Door gratis meerdere offertes te vergelijken kan je tot wel 40% besparen!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Warmtepompen klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom warmtepompen!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!