Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Tuinafsluiting

Je wilt natuurlijk van je tuin kunnen genieten in alle rust en het liefst met wat privacy. Daarom worden tuinen meestal afgesloten met een tuinafsluiting. Het liefst wil je dat de tuinafsluiting past bij de rest van de tuin. Gelukkig zijn tuinafscheidingen te krijgen in vele soorten, maten en kleuren. Voor ieder wat wils!

Hekwerk

Om vreemden van een terrein te weren wordt er vaak een hekwerk geplaatst. Hekwerken worden vooral gebruikt als tuinafscheiding van de voortuin. Denk dan bijvoorbeeld aan poorten als toegang tot de oprit van een boerderij of een klein sierhekwerk voor in de voortuin. Toch is het gebruik van hekwerk als tuinafsluiting voor de achtertuin ook niet ongebruikelijk. Hekwerken heb je in allerlei soorten en maten, maar welke soort past het best bij jouw wensen?

Soorten hekwerk

Sierhekwerk
Als je een voortuin wilt afsluiten is een sierhekwerk wellicht wat voor jou. Een sierhekwerk is vaak een omheining van de voortuin die ongeveer een meter hoog is. Sierhekwerk kan gemaakt worden van verschillende materialen zoals ijzer of staal. Het voordeel van het gebruik van deze metalen is dat ze zeer sterk zijn. Daarnaast zijn deze hekwerken vaak behandeld met een coating waardoor ze zo goed als onderhoudsvrij zijn. Sierhekwerken zijn in vele soorten te verkrijgen, zowel strakke als klassieke modellen.

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat je ook zelf een sierhekwerk kan ontwerpen? Zo kan je een uniek hekwerk krijgen als tuinafsluiting. Een hovenier kan je meer vertellen over de opties voor een uniek sierhekwerk.

Hekwerk met spijlen
Mocht je meer op zoek zijn naar een hekwerk voor in de achtertuin? Dan is een spijlenhekwerk meer iets voor jou. Deze zijn meestal wat hoger dan een sierhekwerk en bieden dus een betere beveiliging. Het wordt vaak toegepast bij bedrijfspanden of grote tuinen van vrijstaande huizen. Een spijlenhekwerk biedt wel weinig privacy, omdat je gewoon tussen de spijlen kan kijken, maar dit is wel geschikt voor tuinen die vrijstaan en uitkijken op een mooi landschap.

pro tipVindy PRO tip: Laat een stalen of ijzeren hekwerk plaatsen door een tuinman. Het is een zeer intensieve klus en om een goede beveiliging te bieden is het vereist dat het hekwerk perfect geplaatst wordt. Als je de aanschaf en plaatsing door dezelfde tuinman laat doen kan je flink besparen, aangezien er dan vaak een totaalprijs wordt gemaakt.

Gaas hekwerk
Ben je meer een persoon die graag meer privacy wilt hebben? Dan is gaas wellicht een interessante optie om als hekwerk te gebruiken. Nu klinkt dat in eerste instantie best vreemd, aangezien je bij gaas er net zo goed doorheen kan kijken als bij de spijlen. Vaak denk je bij het woord gaas ook meer aan een kippenhok of volière. Maar het grote voordeel van gaas is dat je het kan combineren met klimplanten. Wellicht is de term draadafsluiting daarom een betere verwoording. De draadafsluiting gaat vaak ook lang mee, waardoor het een goede investering is voor de tuin. Draadafsluiting wordt vaak verkocht op rollen, waarbij je de palen en bevestigingsmateriaal los moet aanschaffen.

Hekwerk prijzen

Nu ben je vast benieuwd hoeveel een hekwerk per meter moet kosten. Dat hangt sterk af van de hoeveelheid, de hoogte, het soort hekwerk en het materiaal dat er gebruikt wordt. Over het algemeen kan je de volgende prijzen als richtprijs nemen. Maar let wel op dat dit richtprijzen zijn.

De prijzen inclusief montage zijn per soort ongeveer:
Sier hekwerk, tussen de 40 en 85 euro per meter.
Spijlen hekwerk, tussen de 50 en de 125 euro per meter.
Gaas hekwerk of draadafsluiting, tussen de 10 en 30 euro per meter.

pro tipVindy PRO tip: Om erachter te komen wat een hekwerk in jouw situatie zal gaan kosten kan je offertes aanvragen via Vindy. Hiermee kom je niet alleen te weten wat de prijs zal zijn, maar kan je ook nog eens flink besparen door het vergelijken van de offertes!

Schutting

Vaak wil je in de achtertuin wat meer privacy hebben en dan is het gebruik van een schutting een prima oplossing. Ook een schutting is in vele soorten en maten te verkrijgen waardoor er ook op het gebied van schuttingen voor ieder wat wils is.

Soorten schutting
We gaan hieronder even wat dieper in op de verschillende soorten schuttingen die er verkrijgbaar zijn. Zo word je een beetje wegwijs op het gebied van schuttingen.

Houten schutting
De meest bekende soort schutting is de klassieke houten schutting. Maar onder de noemer houten schutting zijn er veel varianten beschikbaar waarbij vooral de houtsoort verschillend is. Elke houtsoort heeft namelijk bepaalde eigenschappen als het gaat om kleurbehoud, weerbestendigheid enzovoort.

De bekendste soorten tuinafsluitingen

Hardhout, dit is de ideale keuze als je geen omkijken naar de schutting wilt hebben na de plaatsing. Het is onbewerkt de beste houtsoort, maar daarom ook duurder dan de andere houtsoorten. Hardhout is wel gevoelig voor kleurverandering in de loop der tijd. Hardhout gaat gemakkelijk meer dan 10 jaar mee.
Vuurhout of vurenhout, kan gemakkelijk geïmpregneerd worden. Is een goede keuze als je nog zelf wat aan de schutting wilt doen zoals het schilderen of beitsen van de schutting. Nadeel is wel dat de knoesten soms los zitten, wat gaten in de planken als gevolg kan hebben.
Grenenhout, is vergelijkbaar met vurenhout, waarbij grenen geen last heeft van loszittende knoesten. Grenenhout heeft wel een kenmerkende geur en kan soms gaan bloeden, waardoor omliggende materialen vlekken kunnen krijgen.

Overige soorten schutting

Ben je nu geen fan van een compleet houten schutting? Niet getreurd! Naast een houten schutting kan je ook kiezen voor veel andere materialen.

pro tipVindy PRO tip: De prijzen die genoemd worden zijn schattingen, afhankelijk van veel factoren. Voor een goede prijsschatting kan je het beste een offerte aanvragen via Vindy. Daarmee kan je voor jouw situatie kijken wat de kosten zijn. Je kan ook nog eens flink besparen door het vergelijken van de offertes.

Hout/beton schutting
Je kan de hoeveelheid hout verminderen door een combinatie van hout en beton toe te passen als schutting. Gebruik bijvoorbeeld betonnen palen of gebruik een betonnen plaat als voet om de schutting visueel te splitsen. De prijs van een hout/beton schutting is sterk afhankelijk van de verhouding hout/beton in de schutting.

Beton schutting
Mocht je helemaal geen hout in de schutting willen zien dan kan je kiezen voor een schutting van volledig beton. Vaak bestaat deze soort schutting uit betonnen palen met daartussen meerdere stapelbare betonnen platen. Deze zijn tegenwoordig in vele varianten te vinden, van de klassieke gladde plaat tot betonplaten met reliëf of een motief. Een betonnen schutting is vaak te verkrijgen vanaf 90 euro per meter inclusief plaatsing.

Composiet schutting
Een nieuwere soort schutting is de schutting van kunststof, ook wel composiet genoemd. Deze schuttingen zijn compleet onderhoudsvrij, hebben geen splinters en zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Daarnaast zijn ze niet aantastbaar door insecten. Ideaal dus als je wilt gaan voor een andere kleur in de tuin en geen omkijken wilt hebben naar de schutting. De kosten van een schutting van composiet lopen uiteen tussen de 80 en 150 euro per meter exclusief plaatsing.

Steenkorf schutting
Heb je een robuuste tuin en wil je die sfeer doorzetten in de tuinafscheiding? Dan kan je gaan voor een schutting met een steenkorf. Hierbij worden er stenen geplaatst in een frame van staal. Het is geheel onderhoudsvrij, dus je hebt er geen omkijken naar. Dit is wel de meest dure schuttingsoort die in dit artikel genoemd is. Een schutting van steenkorf kan je krijgen vanaf 160 euro per meter exclusief de stenen die erin moeten.

Tuinafsluiting offerte via Vindy: zó geregeld!

Ben je op zoek naar een tuinafsluiting? Denk dan goed na over welke materialen je wilt laten toepassen in de tuin. Voor advies kan je terecht bij een hovenier. Mocht je willen weten hoeveel een tuinafscheiding in jouw geval gaat kosten? Dan kan je het beste offertes voor jouw situatie aanvragen via Vindy. Door deze offertes te vergelijken kan je flink besparen op de materialen en het plaatsen van de tuinafscheiding. De besparing kan soms wel oplopen tot 40% van het totaalbedrag!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!