Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Schilder prijs

Een schilder kan ingeschakeld worden voor alle schildersklussen in en rondom het huis. De meest voorkomende schilderswerken zijn dan ook het schilderen van muren, plafonds, ramen en deuren. Daarnaast is er een duidelijk onderscheid tussen binnenschilderwerk en buitenschilderwerk. Is het schilderwerk van jouw woning toe aan een opknapbeurt?

Prijzen van schilders kunnen onderling wel behoorlijk variëren en daarom is het raadzaam om diverse schilder offertes te vergelijken.

Wat kost een schilder?

De kosten voor een schilder zijn afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden. De omvang van het schilderwerk is belangrijk, maar bijvoorbeeld ook de moeilijkheidsgraad van de te beschilderen oppervlakten. In onderstaande tabel vind je gemiddelde prijzen voor de voornaamste schilderswerken.

Type werk Prijzen incl. materiaal en BTW
Per m2 € 25 - € 40
Per uur € 30 - € 45
Spuitwerk per m²            € 8 - € 12
Sauswerk per m² € 12 - € 18

pro tipVindy PRO tip: Vergelijk offertes van meerdere schilders uit jouw regio. De prijzen zullen enorm verschillen. Via Vindy verkrijg je gratis offertes mét reviews van Schilders; vraag hier gratis meerdere offertes op en bespaar tot wel 40%!

Voordelen van goed schilderwerk

Veel mensen denken bij schilderwerk vaak alleen aan de esthetische functie ervan, maar goed verzorgd schilderwerk verzorgt daarnaast ook nog andere belangrijke functies zoals bescherming tegen slijtage en vocht en ter voorkoming van schimmels.

Daarnaast zorgt kwalitatief goed schilderwerk ook voor een goede uitstraling van een woning of pand waardoor deze in waarde zal toenemen. Het aanzicht van een woning ziet er bijvoorbeeld aanzienlijk beter uit wanneer de gevel netjes is bijgewerkt.

Wat doet een schilder precies?

Een schilder schildert op kwalitatieve wijze verschillende elementen binnen en buiten jouw woning. Denk hierbij aan het schilderen van muren, plafonds, ramen en deuren. Maar ook voor lastige ruimtes zoals de keuken, of natte ruimtes zoals de badkamer en het toilet wordt een schilder vaak ingeschakeld.

Naast binnenschilderwerk kun je ook een schilder inschakelen voor het buitenschilderwerk, zoals het schilderen van de gevel, dakkapel of buitenschrijnwerk. Dit zijn vaak lastig te bereiken plekken. Gelukkig hebben schilders hier de juiste materialen voor en met hun ervaring wordt ook bij deze schildersklussen hoogwaardige kwaliteit geleverd.

Wanneer schilderen?

Doorgaans worden de meeste schildersklussen uitgevoerd in de periode tussen april en oktober. Maar wanneer je graag wilt besparen op de kosten voor schilderwerk, dan kan het interessant zijn om eens te kijken naar de mogelijkheden voor het inschakelen van een winterschilder. Dit houdt in dat je de schilder inschakelt in de winterperiode. Omdat schildersbedrijven het in deze periode doorgaans minder druk hebben werken ze met extra aantrekkelijke prijzen om zo toch voldoende schilderwerk te kunnen uitvoeren.

Eenvoudig besparen op een schilder

Voor het vinden van een schilder tegen de beste prijs kun je hier eenvoudig een schilder offerte aanvraag insturen. Wij zorgen dat deze direct wordt doorgestuurd naar meerdere schildersbedrijven uit jouw regio. Door te vergelijken op kwaliteit en prijs, kun je eenvoudig kiezen voor de schilder met de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Schilderwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom schilderwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!