Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Plafond laten schilderen kosten

Wil je graag het plafond van je woning laten schilderen? De kosten voor het schilderen van een plafond zijn vaak niet hetzelfde als die voor het schilderen van muren. Welke kosten kun je verwachten en wat zijn de mogelijkheden? We bespreken het hieronder. Lees je mee?

Kosten plafond schilderen

De kosten voor het laten schilderen van een plafond worden vaak aan de hand van een prijs per vierkante meter berekend. Gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €8 en €12 per vierkante meter. De totaalkosten zullen dan natuurlijk afhangen van de grootte van het oppervlak van het plafond dat geschilderd moet worden.

plafond witten

Moet je bijvoorbeeld slechts een oppervlakte van 30 vierkante meter laten schilderen, dan zullen de kosten hiervoor gemiddeld liggen tussen de €240 en €360. Maar wil je een volledige benedenverdieping laten schilderen van zo’n 70 vierkante meter, dan moet je eerder denken aan een bedrag tussen de €500 en €650.

Het schilderen van een plafond is een lastige en zware klus omdat er voortdurend boven het hoofd gewerkt moet worden. Dit zorgt ervoor dat de prijs gemiddeld iets hoger ligt dan voor het schilderen van bijvoorbeeld een muur.

Invloeden totaalprijs plafond schilderen

Aspecten zoals de keuze voor een schilder, soort verf en ook om eventueel schilderwerk te combineren spelen mee in de bepaling van de totaalprijs.

plafond schilderen wit

Kosten in kaart gebracht:

In de tabel hieronder worden gemiddelde prijzen weergegeven voor diverse schilder klussen. De prijzen zijn inclusief verf, materiaalgebruik en btw.

Type werk Prijs per m2 incl. verf
Plafond € 10 - € 14
Muren € 10 - € 15

Schilder inschakelen

Verschillende schilders werken vaak ook met een verschillende prijs. Zoals gezegd schommelt de prijs doorgaans tussen de €8 en €12 per vierkante meter. Ondanks dat het schilderen van een plafond relatief zwaar werk is, is het wel zo dat het in principe vrij snel kan worden geschilderd. Het plafond is doorgaans namelijk een groot oppervlak dat door middel van sauswerk kan worden voorzien van verf. Door meerdere schildersbedrijven uit je buurt te vergelijken op prijs en kwaliteit ben je in staat om eenvoudig te kiezen voor een professionele vakman die het schilderwerk voor je kan uitvoeren.

pro tipVindy PRO tip: Bekijk eerst of het noodzakelijk is het plafond te laten stucen. Nieuw stucwerk zorgt voor een mooier eindresultaat.

Soort verf

Over het algemeen wordt er latexverf gebruikt om een plafond in een woning of pand te schilderen. Het kan daarnaast echter wel zo zijn dat bij relatief oude woningen of panden een extra onderlaag wordt aangebracht. Doorgaans wordt hiervoor een fixeermiddel gebruikt. Deze laag wordt aangebracht omdat plafonds soms geverfd zijn met witkalk of veegvast. De latexverf zal hierop niet goed kunnen hechten. Latex verf kost gemiddeld tussen de €7 en €12 per liter verf, waarmee dan ongeveer 8 vierkante meter kan worden geschilderd.

plafond schilderen lijsten

Combinatie van schilderklussen

Het is aan te raden om verschillende schilderklussen met elkaar te combineren. Je hoeft dan maar één keer een schilder in te schakelen en deze kan zo efficiënt doorwerken. Veel schildersbedrijven werken daarnaast ook met kortingen wanneer meerdere schilder klussen direct door dezelfde schilder worden laten uitgevoerd. De schilder heeft zo meer werk op één enkele locatie en dat is ook voor hem voordelig.

pro tipVindy PRO tip: Om op extra kosten te besparen kan het interessant zijn om zelf enkele voorbereidingen te treffen voordat de schilder langs komt. Denk aan het goed leegruimen van de kamer die geschilderd moeten worden en het afdekken van meubels die in de ruimte moeten blijven. Haal lampen van het plafond en plak eventueel alle randen alvast netjes af.

Plafond schilder offerte via Vindy: zó geregeld!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het laten schilderen van het plafond in jouw woning of pand? Schakel hiervoor dan een schilder in uit jouw buurt. Via Vindy kun je gemakkelijk besparen op het inhuren van een schildersbedrijf. Je kan hier namelijk gratis meerdere offertes vergelijken en zo eenvoudig kiezen voor een kwalitatieve schilder tegen de beste prijs!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Schilderwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom schilderwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!