Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Muren schilderen

Het schilderen van de muren in je woning of op kantoor is een tijdrovende klus. Daarnaast is zelf schilderen vaak niet zo mooi als wanneer een schilder dit doet. Maar hoe gaat dit in zijn werk? Er zijn allereerst 2 type muren om te schilderen: binnenmuren en buitenmuren (gevel). Beide vereisen een andere schildersmethode. Hieronder gaan we in op de binnenmuren.

Binnenmuren schilderen

Wanneer de binnenmuren zijn voorzien van pleister, wil je deze natuurlijk voorzien van nieuwe verf. De muren moeten mooi worden afgewerkt in het wit of een gewenste kleur. Een goede voorbereiding is essentieel richting een perfect resultaat. Je kunt altijd deels zelf de voorbereiding doen, dit bespaart natuurlijk weer op de uren van de schilder.

Schema binnenmuren schilderwerk:

Zelf uit te voeren (optioneel)

  • Kies een kleur verf (RAL kleur)
  • Bereken hoeveel verf er nodig is (m2)
  • Koop de verf, borstels en rollen
  • Haal de ruimte leeg
  • Dek alles af
  • Plak alles af

Noot: niet alle schilders werken op basis van zelf gekochte verf, rollers en borstels. Het is vaak zo dat de verf en materialen uit bouwmarkten niet voldoen aan de kwaliteit die de schilder wenst te behalen. Bovendien voorziet de schilder altijd van de beste kwaliteit verf en koop je die - via de schilder - vaak net zo voordelig in.

Uit te voeren door de schilder:

  • Muren bijwerken (gaatjes vullen)
  • Schilderwerk

Uiteraard zijn alle stappen ook door jezelf uit te voeren.

pro tipVindy PRO tip: Let op de 'zakkers' en 'heilige dagen'. Wat dat precies inhoudt? Vergeet niet om de verf goed uit te strijken, anders krijg je dubbele lagen. Het is daarom zeer belangrijk om in één stuk door te verven op dezelfde muur. Dit voorkomt strepen en kleurverschil. Schilderen van de muren kan dus best intensief en precies zijn. Overweeg altijd het inschakelen van een professioneel schildersbedrijf.

Muren laten schilderen prijzen

Zoals je ziet lopen de prijzen voor het laten schilderen van de muren uiteen. De meeste schilders zullen eerst komen om eens te bezichtigen en kunnen dan altijd een "fixed-price" bepalen aan de hand van de werken en de totale m2 aan muren. Vraag altijd meerde prijzen aan via Vindy: wij helpen je besparen.

Muren Prijsindicatie
Prijs per m² € 20 - € 40
Prijs per uur € 25 - € 45
Prijs spuitwerk per m² € 5 - € 10
Prijs sauswerk per m² € 8 - € 15

Plinten en deurlijsten afplakken

Het moeilijkste aan het schilderen van de muren? De vervelende kleine hoekjes, kleurovergangen en de randen. Essentieel is hierin dat alles goed wordt afgeplakt met kwaliteitstape. Goede tape is niet doorlatend en kan eenvoudig van de muren worden getrokken, zonder dat het vlekken of strepen achter laat. Want dan kan je weer opnieuw beginnen. Het schilderwerk moet natuurlijk zo strak mogelijk op de muren komen. Er is niets zo vervelend dat er in kleine hoekjes of op randjes net geen of net te veel verf is gekomen.

pro tipVindy PRO tip: Verwijder voordat je de muren gaat schilderen ALTIJD elementen die in de weg kunnen gaan zitten. Denk bijvoorbeeld aan de stopcontacten, stekkers, lijsten, schroefjes, etc. Wat grotere dingen zoals een radiator is niet zo snel te verwijderen, maar als het kan: DOEN. Je gaat toch uiteindelijk zeker 2-3 jaar plezier hebben van het schilderwerk. Dan kan het maar betere perfect zijn, toch?

Plafonds meenemen tijdens het schilderen

Natuurlijk is de kans groot dat je de plafonds direct mee wilt nemen tijdens het schilderen van de binnenmuren. Sterker nog: meer dan 80% van de aanvragen die bij Vindy binnenkomen gaan over het schilderen van muren en plafonds samen. Van die aanvragen vraagt zelfs 42% ook nog schilderwerk voor de ramen en deuren. Zeker als je meerdere ruimtes in huis wilt laten schilderen, is het raadzaam een professionele schilder in te schakelen. Die weet precies welk type verf geschikt is voor de muren, plafonds en bijvoorbeeld de kozijnen. Niet alleen de verf is specifiek: ook de rollers die je gebruikt hebben invloed op het resultaat.

pro tipVindy PRO tip: Ga je toch zelf aan de slag met het schilderen van de muren en plafonds? Verwijder dan vooraf de lampen en eventuele kleine elementen zoals haken of schroeven. Bedenk voor het schilderen ook altijd of het plafond nog voldoet. Anders kun je beter eerst een stukadoor inschakelen om het plafond te pleisteren. Dat levert uiteindelijk beter schilderwerk op.

Schilder offerte via Vindy: zó geregeld!

Toch het schilderwerk voor je muren uitbesteden bij een goede schilder uit jouw regio? Goede keuze! De woning zal er uiteindelijk alleen maar op vooruit gaan qua waarde en comfort. Het scheelt je uiteindelijk veel tijd. Besparen op de kosten is ook fijn. Dat kan via Vindy. Je kan namelijk meerdere offertes gratis vergelijken en uiteindelijk tot wel 40% besparen!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Schilderwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom schilderwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!