Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Deuren schilderen

Het schilderen van de deuren van je woning of bedrijfspand is zéér specialistisch werk. Zowel als het gaat om de binnen- of buitendeuren. Er zijn veel verschillende soorten deuren, zowel qua materiaal als vorm, die vaak specifieke verf nodig hebben. Althans, als je de maximale duurzaamheid wilt behalen. Een goed geverfde deur biedt bescherming, krijgt niet snel krassen en ziet er daarnaast natuurlijk erg mooi uit binnen of buiten je woning!

Binnendeuren schilderen

Er is een verschil tussen het laten schilderen van binnendeuren of buiten. De temperatuur in huis is anders en wisselvallig. Dat vereist o.a. een andere soort verf. Het zit 'm verder ook in de kleinere dingen. Zo kunnen binnendeuren vaak beter ge(de)monteerd worden, waardoor schilderen eenvoudiger is. Bovendien kunnen binnendeuren het gehele jaar door geschilderd worden, aangezien het binnen natuurlijk niet regent en de temperatuur eenvoudig aangepast kan worden naar het ideale klimaat voor het schilderwerk. Dat is overigens een gewone huiskamer-temperatuur.

Belangrijke informatie bij schilderwerk voor binnendeuren:

 • Aantal deuren?
 • Op welke verdieping zijn de deuren?
 • Hangen de deuren nog?
 • Type materiaal?
 • Zijn de deuren al eens geverfd?
 • Welke kleur moeten ze krijgen?

Buitendeuren schilderen

Buitendeuren hebben, in tegenstelling tot binnendeuren, wat meer "voeten in de aarde". Zo ben je sterk afhankelijk van het weer. Bij regen of een te hoge luchtvochtigheid kun je buitendeuren beter niet schilderen. Daarnaast krijgen de deuren buiten meer weerstand van o.a. het weer en moet de verf hier op afgestemd worden.

Belangrijke informatie bij schilderwerk voor buitendeuren:

 • Aantal deuren?
 • Type deuren (voordeur, achterdeur, schuifpui, etc.)?
 • Eenvoudig bereikbaar (achterom?)
 • Hangen de deuren nog?
 • Type materiaal?
 • Zijn de deuren al eens geverfd?
 • Welke kleur moeten ze krijgen?
 • Zijn er deuren op de 1e, 2e of 3e verdieping (balkondeuren)?

pro tipVindy PRO tip: Let op de zogeheten "zakkers": dit zijn die vervelende dikke verflagen die als een soort "verlopen druppel" van boven naar beneden op de deur lopen na het verven. Vaak merk je dit te laat. Let dus goed op tijdens het schilderen en zorg dat je de verf goed uitstrijkt.

Deuren laten schilderen prijzen

Zoals je ziet lopen de prijzen voor het laten schilderen van de deuren uiteen. Belangrijk is o.a. het type materiaal, de aantallen, de bereikbaarheid, de kleur en de huidige onderlaag. Vraag altijd meerde prijzen aan via Vindy: wij helpen je besparen.

Aantal deuren
Prijs per deur (incl. verf)
1-10 (excl. deurlijsten) € 33 - € 55
11-25 (excl. deurlijsten) € 28 - € 45
1-10 (incl. deurlijsten) € 38 - € 60
11-25 (incl. deurlijsten) € 31 - € 50

Kan ik zelf mijn deuren schilderen?

Uiteraard kan dat. Of je dat wel wil is een goed tweede vraag. Deuren verven is een tijdrovende en specialistische klus. Denk alleen al aan het schuren, de grondlaag aanbrengen, de juiste verf uitkiezen en het dan vervolgens nog perfect geschilderd krijgen. Dat is niet zomaar gedaan. Een professionele schilder verft bijna wekelijks deuren en heeft de deuren dan ook binnen no-time op een mooie wijze geschilderd. Zo geniet je er extra lang van. De deuren zijn dan namelijk ook extra beschermd.

pro tipVindy PRO tip: Breng op nieuwe houten deuren altijd 2 keer een grondlaag aan. Bij bestaande houten deuren is dit niet nodig, maar nieuw hout absorbeert de eerste grondlaag volledig, waardoor er eigenlijk geen grondlaag meer is. Vandaar dus de 2e extra laag. 

Deuren schilderen: voorbereidend werk

Je kan natuurlijk prima voorbereidend werk treffen op het laten schilderen van de deuren. Alles wat je zelf doet is mooi meegenomen voor de schilder en natuurlijk het eindtarief. Denk o.a. aan:

 • Afplakken muren
 • Afplakken deurlijsten
 • Verf kopen
 • Deuren schuren
 • Deuren loshalen (zodat je er beter bij kunt)
 • Afdekken vloer

Noot: niet alle schilders werken op basis van zelf gekochte verf. Het is zo dat deuren vaak specifieke verf nodig hebben. Zo dienen binnendeuren bijvoorbeeld al anders geschilderd te worden dan buitendeuren. Ook de grondlaag is belangrijk. Een schilder neemt altijd primers en verf mee dat perfect samen gaat en bovendien jarenlang meegaat!

pro tipVindy PRO tip: Verf je kunststof of stalen deuren? Gebruik na het verwijderen van de roestplekken of het schuren altijd 'hechtprimer'. Dit is een middeltje dat zorgt voor een optimale hechting van de verf en voorkomt tevens nieuwe roestige plekken!

Schilder offerte via Vindy: zó geregeld!

Het schilderwerk voor je deuren uitbesteden bij een goede schilder uit jouw regio? Goede keuze! De woning zal er uiteindelijk alleen maar op vooruit gaan qua waarde en uitstraling. Het scheelt je uiteindelijk veel tijd. Besparen op de kosten is ook fijn. Dat kan via Vindy. Je kan namelijk meerdere offertes gratis vergelijken en uiteindelijk tot wel 40% besparen!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Schilderwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom schilderwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!