Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Ramen vervangen

Ben je in het bezit van een oude woning of pand? Het is dan mogelijk dat je nog beschikt over oude ramen. Dan is het tijd om de ramen van jouw woning of pand te vervangen. We gaan je een aantal redenen geven om oude ramen te vervangen en geven je daarbij een prijsindicatie zodat je weet hoeveel dit zal gaan kosten.

Ramen vervangen

Maar wat zijn nou de redenen die mensen aanvoeren om de ramen te vervangen? Wij zetten de drie meest genoemde redenen op een rijtje.

  • Ramen vernieuwen met ramen van ander materiaal of ander raamtype
  • Veiligere ramen
  • Energie besparen door betere isolatie van de ramen

Ramen vernieuwen

Je kunt de ramen vervangen omdat je graag nieuwe ramen in jouw woning of pand wilt hebben. Het kan zijn dat je jouw woning of pand van een nieuw aanzicht wilt voorzien. Dan kan je kiezen voor een raamwerk dat uit een ander materiaal bestaat. Je kan kiezen uit 3 materiaalsoorten, namelijk: PVC, hout en aluminium. Elke soort is natuurlijk in tal van kleuren te verkrijgen.

Daarnaast kan je ook nieuwe ramen willen laten plaatsen omdat jouw woonsituatie wat veranderd. Een kleine kamer kan van een vaste raam voorzien zijn, maar als de kamer vanwege gezinsuitbreiding tot een babykamer moet worden omgezet, dan is een valraam een betere optie omdat je daarmee beter kan ventileren.

Veiligheid ramen

Verouderde ramen kunnen ervoor zorgen dat jouw woning of pand makkelijk toegangbaar is voor inbrekers. Dat wil je natuurlijk niet en dat is dus een goede reden om het oude raamwerk van jouw woning of pand te vervangen. Dit komt doordat de materialen van tegenwoordig beter bestand zijn tegen inbrekers. Daarnaast is dubbel glas veel sterker dan enkel glas, waardoor potentiële inbrekers ook veel meer moeite moeten doen om binnen te komen.

pro tipVindy PRO tip: Wacht niet te lang met het vervangen van oude ramen! Het oude hang- en sluitwerk is namelijk vrij gemakkelijk te forceren. Vervang je die niet, dan ben je een makkelijk doelwit voor inbrekers. Vraag daarom vandaag nog een offerte aan om nieuwe ramen te laten plaatsen.

Isolatie ramen

Misschien wel de meest aangevoerde reden om de ramen te vervangen in een woning of pand is het gebrek aan isolatie van de oude ramen. Veel oude panden of woningen zijn vaak nog niet voorzien van dubbelglas. Hierdoor voelen deze panden in de zomer vaak erg warm aan van binnen, en in de winter is het er juist te koud. In de winter zal je dan moeten verwarmen, maar dit zorgt ervoor dat de energierekening stijgt.

Als je de oude ramen laat vervangen door beter geïsoleerde ramen, zal je ook minder hoeven te verwarmen. Je hebt keuze uit vele soorten glas, die we in de volgende tabel even uitlichten. Hierbij gaan we uit van glas met een oppervlakte van 1 vierkante meter.

Soort glas Prijsindicatie (excl. montage) Energiebesparing per jaar
Dubbel glas € 50 - € 60 € 150 - € 175
HR glas € 60 - € 70 € 200 - € 225
HR+ glas € 70 - € 80 € 225 - € 250
HR++ glas € 80 - € 90 € 250 - € 300
HR+++ glas € 100 - € 125 € 300 - € 325

pro tipVindy PRO tip: Let op: de besparing hangt natuurlijk ook af van de overige isolatie en in welke mate je gebruikt maakt van de verwarming. Hoe meer je verwarmt, des te meer je bespaart. Dit kan oplopen tot 20% van jouw energierekening!

Ramen vervangen offerte via Vindy: zó geregeld!

Laat de ramen altijd vervangen door een specialist. Je kunt besparen op het vervangen van ramen door een offerte aan te vragen via Vindy. Door de offertes die je ontvangt te vergelijken, kan je soms tot wel 40% besparen op de totale kosten. Wacht daarom niet langer en vraag nog vandaag een offerte aan om de ramen te vervangen in jouw woning of pand.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Ramen & Kozijnen klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom ramen & kozijnen!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!