Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Stucwerk

Als je aan het verbouwen bent of van plan bent te verbouwen dan is het stucen van muren en plafonds een van de eerste klussen die bij de meeste mensen opkomt. Stucwerk is een verzamelnaam voor alle stuc- en pleisterwerken en wordt gebruikt voor onder andere binnenmuren, plafonds en gevels. We gaan je hieronder zo goed mogelijk proberen te informeren over stukwerken.

Wat doet een stukadoor?

Een stukadoor kan veel voor je betekenen om jouw woning of pand een nieuwe uitstraling te geven. De werkzaamheden van een stukadoor liggen vrij uiteen.

De standaard werkzaamheden die een stukadoor uitvoert is natuurlijk het plaatsen van de verschillende pleister- en stucwerken zoals:

  • Muur stucwerk, hierbij wordt er vooral gebruik gemaakt van glad pleisterwerk, sierpleisterwerk en spackspuitwerk.
  • Plafond stucwerk, hierbij wordt er ook gebruik gemaakt van spackspuitwerk, glad- en sierpleisterwerk.
  • Gevel bepleistering, hierbij wordt er vooral onderscheid gemaakt in minerale pleisterwerk en siliconen pleisterwerk.

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat een stukadoor ook gyproc kan plaatsen in jouw woning of pand? Met het plaatsen van gyproc kan er een tussenwand gecreëerd worden. Deze wand kan de stukadoor vervolgens direct afwerken met stucwerk.

Als je niet goed weet welke materiaalsoort je bij je woning vindt passen, dan kan je een stukadoor raadplegen om advies te geven voor jou situatie. Je kan dan ook offertes aanvragen om te kijken welke stukadoor jouw woning het voordeligst kan vernieuwen.

Sierpleisterwerk

Als je de muren wilt laten stucen is het vaak lastig te kiezen wat voor soort stucwerk je op de muren wilt zien. Niet alle mensen zijn liefhebbers van glad stucwerk en kiezen daarom ook vaak voor sierpleisterwerk. Maar welke soorten sierstucwerk zijn er dan precies?

De meest bekende soorten sierpleisterwerken zijn:

  • Spachtelputz
  • Rustiekputz, ook barokpleister genoemd
  • Granol

Daarnaast zijn deze soorten ook vaak in vele variaties te verkrijgen. Om te weten te komen welke variant voor jouw woning of pand het meest geschikt is, raden wij aan om een stukadoor om advies te vragen. Die kan je van goed advies voorzien wat in jouw geval de beste en mooiste keuze is.

Stucwerk repareren

Een woning of pand is altijd onderhevig aan werking van de grond. Het is mogelijk dat stucwerk in de loop der tijd hierdoor kan gaan scheuren. Als je stucwerk wilt repareren is het zeer belangrijk dat alle loszittende stukken worden verwijderd. Als dat gedaan is kan je de scheur gaan vullen. Is het een kleine scheur? Kies dan voor een muurvuller om de scheur mee op te vullen.

Mocht de scheur wat groter zijn, dan is het verstandiger om de schade op te vullen met stucmortel. Er zijn 4 soorten mortel die je kunt gebruiken om gaten en scheuren te repareren. Roodband en geelband zijn geschikt voor beschadigingen van maximaal 10 millimeter dik, waarbij roodband geschikt is voor een gladde afwerking en geelband juist voor een structuur afwerking is. Deze onderverdeling wordt ook gemaakt bij scheuren van meer dan 10 millimeter dik. Bij deze scheuren kies je voor goudband als je een gladde afwerking wilt, en groenband voor een grove afwerking.

pro tipVindy PRO tip: Wil je scheuren voorkomen? Vraag dan bij de stukadoor naar de mogelijkheid om stucgaas te plaatsen. Stucgaas kan namelijk scheuren helpen voorkomen. De stukadoor kan je ook adviseren over andere mogelijkheden om scheuren in het stucwerk te voorkomen.

Stucwerk prijs

De kosten voor stucwerken zijn meestal afhankelijk van de grootte van het project, het soort stucwerk en of men er gemakkelijk bij kan. Zoals je jezelf wellicht kan voorstellen is een gevel stukken moeilijker te stucen dan een binnenmuur.

De prijzen die je kan aanhouden bij stucwerken zijn:

  • Muur stucwerk, tussen de 10 en 25 euro per vierkante meter.
  • Plafond stucwerk, tussen de 15 en 30 euro per vierkante meter.
  • Gevel bepleistering, tussen de 60 en 90 euro per vierkante meter.

De prijzen kunnen per stukadoor verschillen dus kies niet per se voor de eerste stukadoor die je tegenkomt. Vergelijk de prijzen van meerdere stukadoor bedrijven met elkaar om te besparen.

pro tipVindy PRO tip: Hoe groter de klus, des te lager de prijs per vierkante meter is. Dus als je wilt besparen op stucwerken is het aan te raden om goed rond te kijken of jouw woning of pand meer wanden of plafonds heeft die een nieuwe stuclaag kunnen gebruiken.

Stucwerken offerte via Vindy: zó geregeld!

Is jouw woning of pand toe aan een nieuwe uitstraling? Laat de muren en gevels dan stucen door een stukadoor! Vraag meerdere offertes aan via Vindy om zo de beste prijs te krijgen voor het stucwerk in jouw woning of pand. Vergelijk de offertes met elkaar om flink te besparen op de totale kosten. De besparing kan soms wel oplopen tot 40%! Wacht dus niet langer en vraag een stucwerk offerte aan via Vindy!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Pleisterwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom pleisterwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!