Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Sausklaar pleisteren kosten

Wanneer je de muren van je woning of pand graag netjes wilt afwerken en je muren of plafond daarna wilt laten schilderen, kun je ervoor kiezen om de muren (en plafonds) sausklaar te laten pleisteren. Wat zijn de mogelijkheden? En wat kost het ongeveer? We bespreken er in dit artikel meer over. Lees snel verder.

Sausklaar of behangklaar pleisteren?

Wil je een muur afwerken en deze daarna voorzien van een andere vorm van bewerking? Dan heb je in principe twee opties, namelijk: sausklaar stucwerk en behangklaar stucwerk.

Sausklaar stucwerk

Voor het afwerken van een muur die daarna direct met een laag verf kan worden beschilderd kies je voor sausklaar stucwerk. De muur wordt op deze manier egaal afgewerkt waardoor verf goed zal kunnen hechten. Er kan zo direct na het drogen van het stucwerk eenvoudig over de muur worden heen geschilderd zodat er een mooi eindresultaat kan worden behaald. De kosten voor sausklaar stucwerk liggen iets hoger dan voor behangklaar stucwerk. Dit komt omdat het iets meer tijd kost om de muur netjes egaal af te werken om deze zo optimaal te kunnen beschilderen.

muren laten pleisteren

Behangklaar stucwerk

Wil je de muur na het pleisteren direct met behang kunnen bewerken? Dan kies je voor behangklaar stucwerk. Deze variant van afwerking is tevens ook geschikt wanneer je erna de muur wilt voorzien van een sierpleister. Voor een laag verf is een behangklaar stucwerk niet geschikt. Dit komt omdat deze afwerkingslaag niet egaal genoeg is voor verf om goed te kunnen hechten.

pro tipVindy PRO tip: Je kunt er na het behangklaar pleisteren ook voor kiezen om de muur te laten voorzien van een sierpleister. Dit zorgt voor een bijzonder effect en een mooie structuur op de wand. Dit kan eventueel ook nog in een bepaalde kleur.

Wat kost sausklaar en behangklaar stucwerk?

De prijs voor sausklaar stucwerk begint al vanaf zo’n €9 per vierkante meter en kan oplopen tot zo’n €20 per vierkante meter. Deze kosten verschillen per aanbieder. Maar de totaalkosten zijn daarnaast ook afhankelijk van de grootte van de gehele klus en of bijvoorbeeld ook het plafond wordt meegestuct. Er wordt daarnaast ook een prijs onderscheidden voor behangklaar stucwerk. In onderstaande prijstabel worden de kosten voor saus- en behangklaar stucwerk verder gespecificeerd.

Pleisterwerk Gem prijs per m2.
Spackspuiten € 4 - € 10
Behangklaar € 8 - € 14
Sausklaar           € 8 - € 18
Sierpleister € 11 - € 20

Plafond laten pleisteren?

Naast een prijsverschil tussen het type stucwerk is er ook een prijsverschil tussen het laten pleisteren van muren of het plafond. Plafond stucwerk zal doorgaans ietsje duurder zijn dan het pleisteren van muren. Dit komt omdat het pleisteren van een plafond aanzienlijk lastiger is omdat er boven het hoofd in de hoogte moet worden gewerkt. En dat kan nogal zwaar zijn. Het prijsverschil tussen stucwerk aan een muur en stucwerk aan het plafond ligt zo rond €5 per vierkante meter.

muren en plafond pleisteren

pro tipVindy PRO tip: Houd er rekening mee dat het voor kleine oppervlaktes die moeten worden gestuct zo kan zijn dat er wordt gewerkt met een zogenaamd starttarief. Dit komt meestal voor bij oppervlaktes die kleiner zijn dan zo’n 30 vierkante meter. Een gemiddelde prijs voor een starttarief voor stucwerk ligt zo rond de €300.

Sausklaar offerte via Vindy: zó geregeld!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor saus- of behangklare afwerking van de muren of plafonds in jouw woning of pand? Schakel hiervoor dan een stukadoor in uit jouw buurt. Je kunt op het inschakelen van een stukadoor via Vindy gemakkelijk besparen. Je kan hier namelijk gratis meerdere offertes vergelijken en zo eenvoudig kiezen voor een professionele stukadoor tegen de beste prijs!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Pleisterwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom pleisterwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!