Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Plafond pleisteren

Ben je van plan om binnenkort te gaan verbouwen of verhuizen? Geef je plafond dan een nieuwe uitstraling door het te laten bepleisteren. Voor elke smaak is er wel een pleisterwerk beschikbaar. Wil je meer weten over het bepleisteren van het plafond? Lees dan verder!

Plafond bezetten materialen

Net als bij muren bezetten, kan je ook bij het plafond kiezen uit vele verschillende pleistersoorten. De meeste mensen kiezen voor glad pleisterwerk op het plafond, om het vervolgens te schilderen in een kleur naar wens. Dit wordt ook wel sausklaar maken genoemd.

Een vorm die heel dicht staat op het gladmaken van het plafond is schuurwerk. Maar wat is schuurwerk precies? Het is een vorm van plafond bepleistering die vaak een mooi schaduweffect geeft op het plafond. Om dit effect te krijgen worden er draaiende vegen gemaakt met een spons. Het voordeel van een schuurwerk plafond is dat het vaak niet overgeschilderd hoeft te worden.

Daarnaast wordt er ook steeds vaker gebruik gemaakt van spack spuiten op het plafond. Spack wordt altijd door een machine aangebracht op de ondergrond. Deze vorm van plafondbedekking bestaat uit een harsbasis, waarbij de korrels worden veroorzaakt door de manier van het aanbrengen op het plafond. De grootte van de korrels worden bepaald aan de hand van de spuitkop, die het materiaal uiteen blaast.

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat je ook de kleur van spack zelf kunt kiezen? De gewenste kleur wordt dan namelijk mee gemengd tijdens het aanmaken van de spack. Zo hoef je het spackwerk naderhand niet nog eens over te schilderen!

Daarnaast zijn natuurlijk ook de standaard sierpleister soorten, zoals spachtelputz en rustiekputz, beschikbaar om een plafond mee te bezetten. Het verschil tussen sierpleisters en spack ligt op het gebied van de korrels. Sierpleister bevat echte korrels in tegenstelling tot spack.

Plafond bepleisteren: stap voor stap

Het aanbrengen van bepleistering op een plafond is een vrij intensieve klus maar is wel gemakkelijk uit te leggen in enkele stappen. Allereerst moet er een goede voorbereiding zijn door het plafond schoon te maken en de vloer en wanden af te plakken. Daarnaast moet je goed bij het plafond kunnen. Een stukadoor heeft vaak de beschikking over een kleine steiger en kan dus gemakkelijk bij het plafond.

Vervolgens komen de volgende stappen aan bod bij het plaatsen van glad pleisterwerk op het plafond:

  • Het aanbrengen van voorstrijk middel om de bepleistering goed te laten hechten.
  • Pleister aanmaken, zodat het naderhand op de muren gesmeerd kan worden.
  • Het pleistermiddel op het plafond stucen. Dit hoef nog niet geheel vlak te zijn.
  • Het vlak maken van het stucmiddel doe je met een rechte lat. Overtollige stucmiddel kan je hiermee goed weghalen. Vaak wordt hier ook een rei voor gebruikt. Laat het geheel daarna een half uur drogen.
  • Nadat je de pleisterlaag een tijdje hebt laten drogen, en het bijna niet meer in te drukken is, is het tijd voor het echte vlakwerk. Met een spackmes worden alle oneffenheden weggewerkt en vlak gemaakt.
  • Als je hebt gekozen voor een glad plafond, dan moet het geheel nog worden afgewerkt met een verflaag.

pro tipVindy PRO tip: Omdat nauwkeurigheid zeer belangrijk is bij deze klus raden wij het aan om dit door een stukadoor uit te laten voeren. Die doet deze klus heel regelmatig en weet door zijn ervaring precies hoe hij te werk moet gaan om fouten te voorkomen.

Plafond pleisterwerk herstellen

Het kan ook voorkomen dat het oude stucwerk gaat scheuren. Gelukkig kan je dit herstellen zonder het hele plafond opnieuw te moeten laten stucen. Als je een plek wilt repareren is het noodzakelijk dat je alle loszittende stukken verwijderd voordat je de plek bij gaat vullen. Vervolgens stop je vulmiddel in het gat en smeer je het geheel uit met een vochtig plamuurmes. Als dit uitgehard is moet je het ook nog overschilderen met dezelfde kleur verf als de rest van het plafond.

pro tipVindy PRO tip: Aangezien het repareren van pleisterwerk vaak nog moeilijker is dan het plaatsen ervan, raden wij hier ook aan om dit door een stukadoor te laten doen. Mocht je toevallig nog een muur willen laten stuken dan zou je de reparatie van het plafond daarin mee kunnen nemen.

Plafond pleisteren prijs

De prijzen om het plafond te laten bepleisteren kunnen nogal uiteenlopen afhankelijk van de grootte van de klus en welke soort plafond pleisterwerk je kiest.

Over het algemeen kan je de volgende prijzen in je achterhoofd houden:

  • Plafond glad bepleisteren: tussen de 15 en 25 euro per vierkante meter.
  • Plafond schuurwerk: tussen de 15 en 20 euro per vierkante meter.
  • Plafond sierpleister bepleisteren: tussen de 10 en 15 euro per vierkante meter.
  • Plafond spack bepleisteren: tussen de 5 en 10 euro per vierkante meter.

Mocht je precies willen weten hoeveel het bepleisteren van het plafond voor jou gaat kosten? Vraag dan offertes voor jouw situatie aan via Vindy!

Plafond pleisteren offerte via Vindy: zó geregeld!

Heb je genoeg van dat saaie witte plafond en wil je iets nieuws? Laat dan je plafond bezetten! Om te weten te komen wat de klus in jouw situatie zal gaan kosten kan je offertes aanvragen via Vindy. Met deze offertes kan je ook nog eens flink besparen op de totale kosten van de klus. De besparing door het vergelijken van offertes kan soms wel oplopen tot 40%! Wie wil dat nou niet?

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Pleisterwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom pleisterwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!