Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Muren bezetten

Je ziet het vaak: je bent net verhuisd of bezig aan een verbouwing en bent niet tevreden over de wanden. Dan kiezen mensen er vaak voor om de muren te laten bezetten. Maar hoe werkt het bezetten precies? Welke stappen moeten er genomen worden? Daar kun je hier meer over lezen.

pro tipVindy PRO tip: Voordat je aan de slag gaat is het heel belangrijk dat de muren zijn schoongemaakt. Alle oneffenheden, lijmresten en verflagen moeten van de ondergrond verwijderd zijn, anders heb je kans dat het pleisterwerk los kan laten. Werk ook altijd op een goed droge, schone ondergrond.

Soorten muurbepleistering

Ook muurbepleistering is te verkrijgen in vele soorten. Hierbij is het van belang dat je vóór het laten bezetten van de muren weer wat je wilt met de muur. De keuze voor bepleistering is namelijk afhankelijk van het gebruik. Dat geldt ook bij plafonds, die je natuurlijk direct meepakt.

Wil je de muur graag behangen na het bepleisteren? Dan kies je meestal voor een bepleistering die behangklaar is. Bij een muur die je wilt schilderen kies je vaker voor een wat gladder pleisterwerk, ook wel sausklaar genoemd. Daarnaast kan je ook nog kiezen voor een sierpleister als afwerking. Hierbij is de laatste laag echt een pleisterwerk die korrels bevat en daarmee een structuur moet aantonen. Denk hierbij aan de bekende pleisterwerken spachtelputz, rustiekputz of granol.

Muren bezetten: stap voor stap

Muren bezetten is een vak apart en bevat vele stappen om tot een goed resultaat te komen. De stappen die een stukadoor doorloopt om de muren te bezetten zijn:

  • Als de muren proper zijn, zal de stukadoor als eerst een hechtmiddel aanbrengen op de muur. Dit middel moet minstens een uur drogen.
  • Vervolgens wordt het gipspleister klaargemaakt. De mortel en het water worden gemengd in een kuip tot een mooi mengsel dat niet te waterig is.
  • Daarna wordt het mengsel tegen de muur aangebracht. Dit kan in verschillende diktes.
  • Nadat het mengsel is aangebracht is het de bedoeling om het gelijkmatig over de muur te verdelen met een lat. Eerst horizontaal, daarna verticaal.
  • Als het bijna uitgehard is wordt er gecontroleerd of de gepleisterde muur waterpas is. Eventuele oneffenheden kunnen ook nog bijgewerkt worden.

Dit lijkt op het eerste gezicht een klus die je best zelf kan doen, maar je kan al vrij snel de mist in gaan bij iedere stap. Daarom raden wij aan om deze klus te laten doen door een stukadoor. Die doet de klus dagelijks en is dus veel meer ervaren, waardoor hij precies weet waar de lastige stukken zitten.

Muren bezetten prijs

De kosten voor het laten bepleisteren van de muren in een woning kunnen sterk variëren. Het is onder andere afhankelijk van de soorten materiaal en de hoeveelheid die bepleisterd moet worden. Over het algemeen kan je rekening houden met een gemiddelde prijs die ligt tussen de 15 en 25 euro per vierkante meter voor muren pleisteren.

Binnen deze prijsklasse kan je onderscheid maken in de bepleistering soorten. Het behangklaar laten maken van de muur is in het algemeen net wat voordeliger dan het sausklaar bepleisteren van de muren. Let er wel op dat dit afhankelijk is van de dikte van het materiaal.

pro tipVindy PRO tip: Om te besparen op de klus kan je overwegen om eventuele andere pleisterwerken ook mee te laten bepleisteren door dezelfde stukadoor. Je kan namelijk vaak bij grote projecten een flinke korting krijgen op de prijs per vierkante meter. Bij goed contact met de buren zou je ze kunnen benaderen om hun muren ook te laten stucen. Zo kan je samen met de buren een aardige korting krijgen vanwege de omvang van het project. Slim verdiend!

Muren bezetten offerte via Vindy: zó geregeld!

Ben je van plan om de muren van jouw woning of pand te laten voor zien van een mooi pleisterwerk? Vraag dan een offerte aan via Vindy! Daarmee kan je namelijk tot wel 40% besparen op de totale kosten. Dit doe je door de offertes van de stukadoor bedrijven met elkaar te vergelijken. Laat het stucen dus lekker aan iemand anders over, dat scheelt je een hoop werk!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Pleisterwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom pleisterwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!