Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Gyproc plaatsen

Tijdens het verbouwen van een pand of woning wil je natuurlijk dat alles netjes afgewerkt wordt. Gyproc is een zeer populair materiaal om te gebruiken tijdens een verbouwing. Maar wat is gyproc precies en wat kan je er mee? Daar gaan we in dit artikel meer over vertellen.

Wat is gyproc?

Gyproc is het meest gebruikte plaatmateriaal als je een tussenwand wilt plaatsen. Het is een plaatmateriaal dat gemakkelijk en snel te plaatsen is. Er zijn vele soorten gyproc verkrijgbaar, dus voor elke situatie is er wel een gyproc soort te verkrijgen.

De soorten gyproc die je kan bestellen zijn:

  • Gyproc A, dit is de standaard gyproc gipsplaat. Deze wordt vooral gebruikt als je een standaard tussenwand of plafond wilt voorzien van gipsplaat.
  • Gyproc dB, ook wel SoundBlock genoemd. Zoals de naam al zegt wordt deze vorm van gyproc gebruikt als er geluid moet worden geweerd. Deze soort wordt dus vaker gebruikt als bekleding van de wand naar de buren of gebruikt aan het plafond.
  • Gyproc RF, deze soort is wat meer brandwerend in vergelijking met de andere gyproc soorten. Dus wil je een wand voorzien van extra brandwerende gipsplaten, dan is gyproc RF de beste keuze.
  • Gyproc WR, dit is de gyproc soort die het beste bestand is tegen vocht. Daarom wordt deze vaak toegepast als tussenwand of plafondbedekking in de badkamer.

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat gyproc platen in diktes kunnen variëren? Er zijn platen beschikbaar van 6,5 millimeter dik maar de platen zijn, afhankelijk van de soort, zelfs te verkrijgen in diktes tot wel 18mm. Met behulp van de juiste schroeven en pluggen kan je dus ook een schilderij of legplank aan een muur van gyproc hangen. Wil je gyproc laten plaatsen? Vraag dan offertes aan via Vindy!

Gebruik van gyproc

Maar waar wordt gyproc het meest voor gebruikt? Ten eerste wordt het gebruikt voor tussenwanden om een ruimte op te delen. Een tussenmuur bestaat vaak uit een skelet van hout of metaal en daartegen worden de gyproc platen bevestigd. Meestal wordt deze klus uitgevoerd tijdens een renovatie van een woning of pand.

Daarnaast wordt gyproc ook veel gebruikt voor plafonds. Dit komt doordat de platen licht zijn en dus gemakkelijk is om mee te werken. De platen worden aangebracht op een houten of metalen frame. Ze worden vastgezet door de platen vast te schroeven tegen het frame.

pro tipVindy PRO tip: De afmetingen van de platen bij aanschaf kunnen verschillen. De platen zijn zijn meestal 260 bij 60 centimeter groot, maar zijn ook te krijgen in 300 bij 120 centimeter platen. Als je de platen moet vervoeren is het verstandig om goed op de afmetingen te letten.

Zoals al eerder genoemd kunnen de gyproc platen in elke ruimte van een woning gebruikt worden. Afhankelijk van de ruimte heb je wel een andere soort gyproc plaat nodig, zoals een gyproc WR plaat voor in de badkamer. Gyproc platen zijn helaas niet geschikt voor buitengebruik.

Gyproc stucen

Na het plaatsen van gyproc moet het natuurlijk ook netjes afgewerkt worden. Om gyproc af te werken kan je het laten bepleisteren of laten stucen door een stukadoor. Bij het stucen van een gipskartonplaat is het wel van belang dat er het juiste stucmiddel wordt gebruikt. Laat het stucen van gipskartonplaten daarom altijd over aan een stukadoor. Die weet precies hoe hij te werk moet gaan en waar de valkuilen zitten. Als je een stukadoor bedrijf hiervoor inschakelt ben je verzekerd van een perfect resultaat!

Gyproc plaatsen offerte via Vindy: zó geregeld!

Wil je gyproc laten plaatsen maar ben je nog op zoek naar advies? Een stukadoor kan je helpen met het plaatsen en het afwerken van een gyproc wand of plafond. Vraag offertes aan via Vindy om flink te besparen op een stukadoor! Door het vergelijken van offertes kan je soms tot wel 40% op de totale kosten besparen. Ideaal!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!