Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Zoldervloer isoleren

Een zolder is vaak een ruimte die niet nuttig wordt gebruikt, bij veel mensen is het vaak een opslagplaats van oude spullen. Maar wil je nu eindelijk eens gebruik maken van de zolder, bijvoorbeeld als slaapkamer of werkkamer, of simpelweg besparen op de energiefactuur, dan is het isoleren van de zoldervloer geen slecht idee.

Zolderisolatie

Je kunt de zoldervloer op meerdere manieren isoleren en elke manier heeft een ander doel. Wil je een hobby uitvoeren op de zolder, denk dan bijvoorbeeld aan gitaarspelen of drummen? Dan is een meer akoestische isolatie beter geschikt voor de zoldervloer. Mocht je hiernaar op zoek zijn, laat dit dan duidelijk weten aan de isolatiespecialist. Die kan je uitstekend helpen om de juiste balans te vinden tussen geluidisolatie en warmte-isolatie.

Vaak wordt de zoldervloer ook geïsoleerd om het comfort op de zolder te verhogen zodat het er een stuk prettiger te verblijven is. Of om ervoor te zorgen dat de zolder niet meeverwarmd wordt. Dit zorgt ervoor dat de rest van een woning of pand sneller op de gewenste temperatuur zit. Wat dus ook weer extra comfort oplevert voor de overige kamers.

pro tipVindy PRO tip:
Het isoleren van een zoldervloer kan als vervanger dienen voor een dakisolatie, maar het wordt regelmatig aangeraden om beiden te laten doen. Zo krijg je een ideale zolderisolatie waarbij je goed van de zolder gebruik kunt maken en je flink wat energie bespaart door de zoldervloerisolatie. Vraag een isolatiespecialist om advies voor jouw situatie.

Een zoldervloer wordt meestal aan de bovenkant geïsoleerd. Er zijn vaak twee soorten vloeren waar men mee te maken krijgt als er isolatie moet komen voor de zoldervloer. De eerste vloersoort is de houten zoldervloer. Bij deze zoldervloeren is er ruimte tussen de vloer en de ondervloer, die dan vervolgens gevuld wordt met zoldervloer isolatiemateriaal zoals glaswol of rotswol. Dit kan een isolatiespecialist doen door middel van het inblazen van de gekozen wolsoort. Daarnaast kunnen er ook glaswoldekens geplaatst worden door de vaklui, alleen moet de vloer dan wel opengebroken worden om in alle hoeken, kieren en gaten de juiste hoeveelheid isolatie te leggen.

Massieve zoldervloeren

Maar de vloeren die je vaker ziet zijn de massieve zoldervloeren. Deze vloeren worden met name geïsoleerd door isolatieplaten van PUR, PIR, EPS of XPS. Er wordt dan meestal een houten frame gemaakt op de massieve zoldervloer waar de platen tussen worden geplaatst. Als dit geheel klaar is, dekt de isolatiespecialist alles af met hout of andere beloopbare plaatmaterialen. Wil je een zoldervloerisolatie beloopbaar hebben zonder dat deze in een frame geplaatst wordt? Dat kan ook! Er zijn namelijk beloopbare isolatieplaten beschikbaar. Deze zijn wel wat duurder dan de eerstgenoemde optie.

pro tipVindy PRO tip:
Vergeet ook niet het luik naar de zolder te laten isoleren als je die hebt. Gebeurt dit niet dan zal het effect van de zolderisolatie sterk verminderd worden. Let daar dus op tijdens het aanvragen van offertes aan isolatiespecialisten. Die kunnen je goed adviseren bij de keuze voor het juiste isolatiemateriaal.

Zoldervloerisolatie prijs

Ook voor zoldervloerisolatie is het lastig om een goede prijs te noemen aangezien het grotendeels afhangt van jouw situatie en wat de beste isolatiekeuze voor jouw zoldervloer is. Over het algemeen moet je toch denken aan een richtprijs van 35 tot 50 euro per vierkante meter.

pro tipVindy PRO tip:
Om te besparen op de totale kosten van het project, kan je verschillende offertes van isolateurs met elkaar vergelijken. Je kunt gemakkelijk offertes aanvragen via Vindy en door het vergelijken kan je flink besparen op de kosten! Ideaal!

Zoldervloerisolatie premie

Naast het besparen door prijzen te vergelijken kan je nog eens extra besparen. Dit komt doordat er namelijk een isolatiepremie beschikbaar is. Deze isolatiepremie wordt ter beschikking gesteld door de netbeheerders. De premie die je terugkrijgt stijgt naarmate de warmteweerstand hoger is. Daarnaast krijg je bij het laten uitvoeren van de zoldervloer isolatie door een isolateur maar liefst twee keer zoveel geld terug dan als je de isolatie zelf uitvoert. Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen, en die kan je lezen op de website van de Vlaamse overheid.

Zoldervloer isoleren offerte via Vindy: zó geregeld!

Ben je benieuwd hoeveel een zolderisolatie in jouw geval gaat kosten? Vraag dan zoldervloerisolatie offertes aan via Vindy! De offertes die je ontvangt geven je een goed overzicht in de prijzen van zoldervloerisolatie. Daarnaast kan je door het vergelijken van de offertes nog flink besparen op de totale kosten. Dit voordeel kan soms wel oplopen tot 40% op de plaatsing van zoldervloer isolatie.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!