Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Renoveren gevel

Het komt wel eens voor dat je na verloop van tijd uitgekeken bent op de gevel van jouw woning of pand. Of de gevel heeft wat gebreken opgelopen in de loop der tijd. Is dit ook bij jou het geval? Dan is het tijd om de gevels te laten renoveren. Maar waaruit bestaat gevelrenovatie precies? Wat kan je renoveren aan een gevel? Dat kan je hieronder vinden.

Gevel renoveren

Als je een gevel laat renoveren dan is het de bedoeling dat de gevel weer in zijn oude staat hersteld wordt. Maar wat doet een specialist precies bij een gevel renovatie?

De werkzaamheden bij gevelrenovatie bestaan meestal uit de volgende taken:

 • Het reinigen van de gevel. Denk hier dan aan het verwijderen van algen, graffiti en ander ongewenst vuil. Dit wordt vaak gedaan door de gevel te zandstralen. Let hierbij wel op dat alleen massieve steensoorten geschikt zijn voor het zandstralen.
 • Het repareren van scheuren in de gevel.
 • Versleten voegwerk vervangen. Hierbij wordt het oude voegwerk uit de muur geslepen om vervolgens nieuw voegwerk te plaatsen.
 • Het vervangen van kapotte stenen in de gevel. Nieuwe gevelstenen zullen door middel van metselwerk de plaats innemen van oude, kapotte gevelstenen.
 • Het impregneren van de gevel. Dit wordt ook wel hydrofoberen genoemd.

pro tipVindy PRO tip: Let er goed op dat niet elk bedrijf hetzelfde verstaat onder een complete gevelrenovatie. Zorg ervoor dat je goed weet wat er gedaan wordt als je kiest voor een gehele gevelrenovatie. Vraag dus altijd naar de werkzaamheden die een specialist uitvoert bij een gevelrenovatie.

Een gevel renoveren heeft dus geen vaste prijs, het is afhankelijk van de taken die er moeten worden uitgevoerd. Per taak kan je de volgende richtprijzen in het achterhoofd houden.

 • Gevel zandstralen: tussen de 10 en 15 euro per m2.
 • Gevel reinigen met hogedruk: tussen de 2,50 en 5 euro per m2.
 • Voegen vervangen: tussen de 15 en 70 euro per m2 afhankelijk van de voegsoort.
 • Vervangen kapotte stenen: tussen de 10 en 20 euro per steen inclusief plaatsing.
 • Gevel impregneren: tussen de 5 en 15 euro per m2

Nu klinken deze klussen op zich niet heel ingrijpend, maar een gevelrenovatie kan je zo uitgebreid uit laten voeren als je zelf wilt. Denk hierbij ook aan het laten plaatsen van gevelisolatie of gevelbekleding.

Gevel bekleden

Mocht je echt willen gaan voor een geheel nieuwe look, dan kan je de gevel ook opnieuw laten bekleden. Dit kan met verschillende materialen gedaan worden, zoals:

 • Gevel bekleden met steenstrips.
 • Gevel kaleien.
 • Gevel bekleden met crepi.

Gevel bekleden met steenstrips.
Het grote voordeel van steenstrips is dat ze op vrijwel elk oppervlakte gemakkelijk te plaatsen zijn. Is de gevel van jouw woning of pand van origine glad en wil je gaan voor een stenen afwerking? Dan hoef je geen hele nieuwe muur te bouwen, maar kan je gebruik maken van steenstrips. Steenstrips zijn in vrijwel alle kleuren, maten en soorten te verkrijgen, waardoor er voor ieders smaak wel een steenstrip beschikbaar is. Denk dan aan bijvoorbeeld natuursteenstrips, keramische steenstrips en kunststof steenstrips. Daarnaast is het plaatsen van steenstrips op isolatie geen enkel probleem. De prijzen voor steenstrips liggen gemiddeld tussen de 20 en 50 euro per vierkante meter.

pro tipVindy PRO tip: Afhankelijk van de steensoort kan je ruim over deze richtprijs heen gaan, dus kijk goed naar het budget dat je beschikbaar hebt en welke stenen daarbij passen. Voor advies kan je in gesprek gaan met een gevelwerker of gevelwerken bedrijf. Je kunt een offerte aanvragen via Vindy om te kijken welke gevelwerker jou het voordeligst kan helpen.

Gevel kaleien.
Kaleien is het verven van een gevel met een verfsoort op kalkbasis. Een kaleien gevelbekleding zie je vaak bij landelijk gelegen woningen of panden. Een gevelbedekking met kalei zorgt ervoor dat de gevel minder last heeft van weersinvloeden of schimmels. Het nadeel van kaleien is dat het altijd in meerdere lagen gedaan moet worden, anders is de dekking van het materiaal niet goed genoeg. Het zorgt er wel voor dat de voegen in een gevel minder opvallen, waardoor er een rustieke uitstraling ontstaat. De richtprijs voor het laten kaleien van een gevel ligt gemiddeld tussen de 20 en de 40 euro per vierkante meter.

Gevel bekleden met crepi.
Crepi is een ander woord voor een gevelpleisterlaag, en is verkrijgbaar in twee soorten: minerale pleister en siliconen pleister. Het grote voordeel van crepi is dat het in verschillende structuren te verkrijgen is. Een crepi gevel is daarnaast ook uitstekend bestand tegen krassen en verwering. Een gevel isoleren is ook geen probleem als je kiest voor een crepi gevelbekleding. Voor een crepi gevelbekleding zonder isolatie ligt de richtprijs tussen de 60 en 90 euro per vierkante meter.

pro tipVindy PRO tip: Er zijn nog veel meer materialen beschikbaar die gebruikt kunnen worden als gevelbekleding. Een gevelwerken bedrijf kan je meer vertellen over de soorten gevelbekleding en welke het beste past bij jouw wensen. Vraag een offerte aan voor gevelrenovatie om jouw gevel te voorzien van een nieuwe uitstraling.

Gevel isoleren

Als je toch van plan bent om te kiezen voor een gevelrenovatie, denk dan ook eens aan het toepassen van buitenmuur isolatie. Zeker als je kiest voor nieuwe gevelbekleding is het aanbrengen van gevelisolatie geen slecht idee. De isolatie wordt meestal geplaatst tussen de oude gevel en de nieuwe buitenlaag van de gevel. Je ziet er dus helemaal niks van terug.

Zeker voor woningen of panden die niet beschikken over een spouwmuur is het plaatsen van buitenmuur isolatie zeer geschikt. Het zal namelijk het wooncomfort binnen een pand of woning sterk verbeteren. Daarnaast stijgt ook de waarde van jouw pand of woning, aangezien betere isolatie altijd leidt tot een waardevermeerdering.

Renoveren gevel offerte via Vindy: zó geregeld!

Ben je niet tevreden met jouw huidige gevel of heeft de gevel van jouw woning of pand enkele gebreken? Kies dan voor een gevel renovatie! Vraag meerdere gevelrenovatie offertes aan via Vindy om voor jouw situatie de beste gevelrenovatie prijs te krijgen. Door het vergelijken van de offertes kan je soms tot wel 40% besparen op de totale gevelrenovatie! Het leven is al duur genoeg dus bespaar op het renoveren van jouw gevel!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!