Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Gevelonderhoud

Het is een klus die je al snel vergeet, maar gevelonderhoud is zeer belangrijk om de staat van jouw woning of pand op peil te houden. Als de gevel van een pand of woning niet regelmatig onderhouden wordt, kan dit voor problemen zorgen. Zorg er dus voor dat de gevel van jouw woning of pand regelmatig onderhouden wordt. Maar welke vormen van gevelonderhoud zijn er precies? En hoeveel gaat het onderhouden van de gevels dan kosten? De antwoorden op deze vragen lees je verder in dit artikel.

Gevel reinigen

Gevelreiniging is wellicht wel het eerste waar je over nadenkt bij de term gevelonderhoud. Het reinigen van de gevel laat je meestal doen als de gevel er niet meer als nieuw uit ziet door vuil.

Als je jouw buitenmuur wilt reinigen, kan je dit op drie manieren laten doen:

  • Chemisch reinigen: wordt meestal gedaan als er verfresten op de gevel zitten. Ook flinke roetaanslag wordt middels chemisch reinigen verwijderd.
  • Stoomreiniging: wordt toegepast als je last hebt van mos of algen op de gevel.
  • Zandstralen: deze vorm van gevelreiniging wordt toegepast als er echt hardnekkig vuil verwijderd moet worden zoals meerdere lagen graffiti.

Laat de buitenmuur altijd reinigen door een specialist, die heeft namelijk al het materiaal in bezit en kan je adviseren over de meest geschikte manier van gevelreiniging voor jouw gevel.

pro tipVindy PRO tip: Wij adviseren om zelf niet aan de slag te gaan met gevelreiniging. Als je het namelijk niet op de goede manier doet, kan je beschadigingen aan de gevel veroorzaken.

Gevel impregneren

Na het reinigen van de gevel wordt er vaak voor gekozen om de gevel te impregneren. Als je toch jouw gevel laat onderhouden wil je dit direct ook goed laten doen zodat je er weer voor langere tijd mee vooruit kunt.

Bij het impregneren van de gevel wordt er een beschermingslaag op de gevel aangebracht. Deze laag is een ideale bescherming voor jouw gevel. Waarom dit zo is? Het impregneren beschermt jouw gevel namelijk tegen schimmel, algengroei en voorkomt schade door vorst in de winter.

Gevel voegen

Heeft de gevel van jouw woning of pand slechte voegen? Dan is het noodzakelijk om het voegwerk te laten vervangen. Laat je dit niet doen dan zal je last gaan krijgen van vochtproblemen in jouw pand of woning. Zie je dus beschadigingen aan de voegen? Laat deze dan zo snel mogelijk repareren door een specialist.

Dak reinigen

Ben je van plan om jouw gevel te laten onderhouden? Vraag dan eens naar de mogelijkheid om ook het dak direct van onderhoud te voorzien. Op het dak komen namelijk vaak dezelfde soorten vuil voor, dus is het ook belangrijk om het dak regelmatig te laten reinigen. Het dak reinigen zorgt ervoor dat het dak niet beschadigd wordt door algen en ander vuil waardoor je geen lekkages krijgt.

Dak impregneren

Heb je besloten om het dak te laten reinigen? Dan is het verstandig om het dak ook te laten impregneren. Net als bij het impregneren van de gevel zorgt dit voor een beschermlaag waardoor het dak veel langer bestand is tegen vuil.

Dak coaten

Wil je het dak een andere uitstraling geven, vraag dan eens naar de mogelijkheid om het dak te laten coaten. Bij de coating van het dak zorg je ervoor dat het dak zowel voorzien wordt van een impregneer laag die een lichte kleur bevat, waardoor het lijkt alsof je een geheel nieuw dak hebt laten plaatsen.

Gevelonderhoud kosten

Nu je weet welke vormen van gevelonderhoud er allemaal beschikbaar zijn, ben je waarschijnlijk benieuwd naar de kosten. De kosten voor gevelonderhoud zijn altijd afhankelijk van een aantal factoren zoals de bereikbaarheid van de gevel of het dak, de grootte van de klus en ook de specialist die je kiest is een factor in de totale prijs. Over het algemeen kan je wel een richtprijs aanhouden per vierkante meter.

De richtprijzen voor gevelonderhoud kan je hieronder vinden.

Soort onderhoud Gemiddelde prijs per m2
Gevel voegen € 10 - € 25
Gevel impregneren € 5 - € 15
Gevel reinigen € 8 - € 15
Dak impregneren € 5 - € 10
Dak coaten € 15 - € 25
Dak reinigen € 10 - € 20

pro tipVindy PRO tip: Wil je besparen op de bovenstaande klussen? Vaak kan je wat goedkoper uit zijn als je meerdere soorten gevelwerken tegelijk door dezelfde specialist laat uitvoeren. Een combinatieprijs is namelijk goedkoper dan dat je de werken los van elkaar laat uitvoeren.

Gevelonderhoud offerte via Vindy: zó geregeld!

Kan jouw gevel wel een onderhoudsbeurt gebruiken? Laat dan het onderhoud van jouw gevel uitvoeren door een specialist. Vraag via Vindy een offerte voor gevelonderhoud aan om flink te besparen op de totale kosten. Vergelijk de offertes met elkaar om soms tot wel 40% te besparen op gevelonderhoud! Wacht dus niet langer en vraag nog vandaag een gevelonderhoud offerte aan.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!