Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Gevel stralen

Zit jouw gevel onder het hardnekkig vuil? Dan is het aan te raden om de gevel te laten stralen. Door het stralen van de gevel krijg je een schone gevel die er weer als nieuw uit ziet. Laat jouw gevel zandstralen om een gevel te krijgen die weer jarenlang bestand is tegen vuil.

Zandstralen gevel

Maar wat is stralen precies? Stralen is een ander woord voor het zandstralen van de gevel. Het stralen van de gevel is de meest agressieve vorm van gevelreiniging. Meestal is het stralen van een gevel nodig bij ernstige vervuiling zoals graffiti. Als je kiest voor gevelstraling dan ben je naderhand verzekerd van een schone gevel.

pro tipVindy PRO tip: Ga vooral niet zelf de gevel stralen. Als je dit niet op de goede manier doet kan je de gevel beschadigen en dat kan leiden tot lekkages. Laat de gevel dus altijd stralen door een specialist, die weet precies hoe hij de gevel kan stralen.

Bij het stralen wordt er een straalmiddel tegen de gevel aan gespoten om hardnekkig vuil te verwijderen. Het straalmiddel kan uit enkele componenten bestaan, afhankelijk van het vuil dat verwijderd moet worden. Door de korrels van het straalmiddel wordt het vuil van de gevel geschuurd. Het straalmiddel kan zowel met perslucht, als met water tegen de gevel aan worden gespoten. Het verschil hierbij is dat het met water wat dieper gereinigd wordt. De diepere reiniging betekend ook meer kans op beschadiging als het niet goed wordt uitgevoerd.

pro tipVindy PRO tip: Omdat de toplaag van de gevel licht wordt aangetast bij het stralen van de gevel, is het van belang dat je de gevel na het stralen laat impregneren. Hiermee voorkom je dat regenwater in de gevel kan trekken. Daarom wordt impregneren vaak ook hydrofoberen genoemd.

Straalmiddel

Het straalmiddel dat gebruikt wordt om een gevel te stralen kan uit verschillende materialen bestaan. Aangezien stralen meestal zandstralen wordt genoemd, kan je jezelf wel indenken welk middel vaak gebruikt wordt bij het stralen van een gevel. Naast zand kan er ook gebruik worden gemaakt van hele kleine steentjes.

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat de vorm van de steentjes een bepaald doel dient? Scherpere steentjes zijn bijvoorbeeld beter tegen wat agressiever vuil dan ronde steentjes. Er zijn vele variaties in korrelgrootte en -vorm die toegepast kunnen worden.

Wat er het best gebruikt kan worden op jouw gevel moet je laten bepalen door een specialist. Die kan aan de hand van het soort gesteente op de gevel en het soort vuil bepalen wat de beste keuze straalmiddel is.

pro tipVindy PRO tip: Beschikt jouw gevel over een zachte voeg? Dan moet er nieuwe voegen komen voordat er gewerkt kan worden aan het stralen van de gevel. Een gevelwerkenspecialist zal altijd een hardheidsmeting doen op de voeg van jouw gevel om zeker te zijn dat de voeg er niet uit zal springen tijdens het stralen.

Regels gevel stralen

Wij raden het aan om de gevels altijd te laten stralen door een gevelspecialist. Waarom? Dat komt omdat het een lastige klus is waar ook een aantal regels aan verbonden zijn. Zo moet het water dat gebruikt wordt voor het stralen opgevangen en afgevoerd worden. Dit komt doordat het vuil dat van de gevel af komt mogelijk de grond kan aantasten.

Het kan ook voorkomen dat je een vergunning nodig hebt om een gevel te stralen in jouw gemeente. Een gevelspecialist weet dit als geen ander en zal ervoor zorgen dat alles netjes volgens de regels uitgevoerd wordt. Indien er een vergunning moet worden aangevraagd, kan de gevelspecialist dit voor je uit handen nemen.

Gevel stralen kosten

Ben je benieuwd naar de kosten om de gevel te stralen? Dat kunnen we begrijpen. Per gevelspecialist kunnen de prijzen voor het stralen van de gevel nogal uiteenlopen. Maar je kan meestal uit gaan van een gemiddelde prijs die ligt tussen de 10 en de 20 euro per vierkante meter.

Oppervlakte gevel in m2 Kosten voor stralen
25 - 50 € 250 - € 1.000
50 - 75 € 500 - € 1.500
75 - 100 € 750 - € 2.000
100-125 € 1.000 - € 2.500

Hierbij moet je wel rekening houden met een aantal factoren die de prijs kunnen beïnvloeden. De twee grootste factoren die de prijs beïnvloeden zijn: het oppervlakte dat gestraald moet worden en het soort straalmiddel dat er gebruikt wordt. Daarnaast kan elke gevelreinigingsspecialist zijn eigen prijs vragen voor het stralen van de gevel.

Gevel stralen offerte via Vindy: zó geregeld!

Wil je jouw gevel laten stralen en tegelijkertijd ook besparen? Vraag dan nu een offerte aan om jouw gevel te laten stralen via Vindy! Vergelijk de offertes die je krijgt met elkaar en bespaar flink op de totale kosten. De besparing kan namelijk oplopen tot wel 40%! Blijf dus niet zitten met die smerige gevel en vraag nog vandaag een offerte aan om jouw gevel te laten stralen.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!