Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Gevel chemisch reinigen

Het kan wel eens voorkomen dat je een woning of pand koopt waarbij er nog verfresten van de oude gevelbekleding aan de gevel zitten. Heb je last van oude verfresten op jouw gevel? Dan kan je de gevel chemisch laten reinigen door een gevelreinigingsspecialist. Die zorgt ervoor dat jouw gevel er weer zo goed als nieuw uitziet. Maar wat is er allemaal mogelijk met het chemisch reinigen van de gevel?

Chemisch reinigen

Als je jouw gevel chemisch laat reinigen wordt er een middel gebruikt waarmee middelmatig vuil van de gevel wordt verwijderd. Denk hierbij aan verfresten van de oude gevelbekleding of roetaanslag. Wanneer je grover vuil, zoals meerdere lagen graffiti, wilt verwijderen van de gevel, kan je het geheel beter laten stralen.

Als je een specialist jouw gevel chemisch laat reinigen, dan worden de volgende stappen doorlopen:

  1. De steensoort wordt gecontroleerd. Zo voorkomt de specialist dat de gevelsteen wordt aangetast.
  2. Het juiste reinigingsmiddel wordt toegepast op de gevel.
  3. Het middel moet ongeveer een half uur intrekken. Het middel hecht zich dan aan het vuil en zorgt dat het van de muur af komt.
  4. Nadat het middel is ingetrokken kan het van de gevel worden afgespoeld.
  5. Het afgespoelde water wordt opgevangen aangezien dit gerecycled moet worden. Het kan namelijk stoffen bevatten die belastend voor de bodem kunnen zijn.

Het chemisch reinigen van de gevel kan je dus binnen een dag laten doen, dit komt doordat deze vorm van gevelreiniging snel grote oppervlaktes kan reinigen. Het geheel moet wel een week drogen, na die week zal je pas echt goed het resultaat zien van de chemische reiniging. Aangezien het goedkoper is dan zandstralen en effectiever is dan stoomreinigen, wordt er vaak gekozen voor een chemische reiniging van de gevel.

Varianten chemisch reinigen gevel

Mocht je willen kiezen voor chemisch reinigen, dan is het wel handig dat je weet dat er met meerdere producten gewerkt kan worden. Welk product geschikt is voor jouw gevel, kan een gevelreinigingsspecialist voor je bepalen. Er wordt meestal een onderverdeling gemaakt in twee soorten reinigingsmiddelen: basische middelen en zure middelen.

Basische middelen
Meestal worden basische reinigingsmiddelen gebruikt op steensoorten met een glazuurlaag. Basische reinigingsmiddelen worden altijd als pasta aangebracht op de gevel, dit om aantasting van de gevel te voorkomen.

pro tipVindy PRO tip: Het is belangrijk dat alle delen van jouw pand of woning die niet gereinigd moeten worden goed afgeschermd zijn. Wordt dit niet gedaan dan kunnen deze delen mogelijk schade oplopen. Een gevelreinigingsspecialist zal dit altijd uitvoerig voor je doen waardoor je verzekerd bent van een perfect resultaat.

Zure middelen
Er zijn ook zure reinigingsmiddelen waarmee je de gevel kan laten reinigen. Hierbij is de kans op beschadiging van de gevel wat groter omdat het reinigingsmiddel de ondergrond licht aantast om de gevel schoon te krijgen. Meestal worden deze middelen niet gebruikt op donkere steensoorten, aangezien het mogelijk lichte vlekken kan veroorzaken.

Kosten gevel chemisch reinigen

Maar wat gaat het chemisch reinigen van jouw gevel nou precies kosten? De prijzen kunnen per specialist flink verschillen, maar over het algemeen gezien moet je rekening houden met een prijs die ligt tussen de 8 en de 19 euro per vierkante meter.

We hebben een tabel voor je opgesteld waarin je kan zien hoeveel de klus gaat kosten.

Oppervlakte gevel in m2 Kosten voor chemisch reinigen
25 - 50 € 200 - € 950
50 - 75 € 400 - € 1.425
75 - 100 € 600 - € 1.900
100-125 € 800 - € 2.375

Gevel chemisch reinigen offerte via Vindy: zó geregeld!

Je ziet dat de prijzen sterk variëren, en daarom is het ook verstandig om meerdere specialisten met elkaar te vergelijken. Je kan dit gemakkelijk doen door offertes aan te vragen via Vindy. De offertes die je binnenkrijgt kan je met elkaar vergelijken om zo flink te besparen. Soms kan de besparing op het chemisch reinigen van de gevel oplopen tot wel 40% van de totale kosten! Wacht daarom niet langer en vraag nog vandaag een offerte aan om jouw gevel chemisch te laten reinigen.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!