Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Gevel bekleden

We kunnen ons goed voorstellen dat je uitgekeken bent op de gevel van jouw woning of pand. Steeds meer mensen willen een gevel die opvalt en een woning of pand meer uitstraling kan geven. Dit kan je gemakkelijk verwezenlijken door het laten plaatsen van gevelbekleding.

Zo kan je de gehele buitenkant van jouw woning of pand voorzien van een betere sfeer en uitstraling. Maar gevel bekleden is niet alleen esthetisch een goede keuze. Het dient namelijk ook als bescherming van de bestaande gevel tegen weersinvloeden en krassen. Daarnaast is het ook gebruikelijk om voor een nieuwe gevelafwerking te kiezen als je de gevel laat isoleren.

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat de waarde van jouw pand kan stijgen als je kiest voor nieuwe gevelbekleding? Zeker als je naast het bekleden van de gevel ook kiest om de gevel te laten isoleren. Het levert dan niet alleen geld op door energiebesparing, maar ook door het stijgen in waarde van jouw pand of woning!

Soorten gevelbekleding

Je hebt dus al kunnen lezen wat de voordelen zijn bij het laten plaatsen van gevelbekleding. Maar welke soorten gevelbekleding zijn er allemaal beschikbaar? Er zijn natuurlijk populaire en minder populaire materialen die gebruikt kunnen worden om jouw gevel een unieke uitstraling te geven.

Materialen die vaak gebruikt worden op het gebied van gevelbekleding zijn:

  • Hout
  • Kunststof
  • Steen
  • Verschillende metalen
  • Gevelbepleistering / Crepi

Houten gevelbekleding

Vaak willen mensen hun gevel visueel laten samenwerken met de natuur, daarom wordt er regelmatig gezocht naar een natuurlijke gevelbekleding. Houten gevelbekleding is hier uitermate geschikt voor. De meeste houtsoorten die gebruikt worden als gevelbekleding zijn zeer duurzaam. Hierbij heb je echt wel een houtsoort nodig met een duurzaamheidsklasse 1 of 2, waarbij geldt, hoe lager het getal des te beter het bestand is tegen de elementen.

pro tipVindy PRO tip: Houten gevelbekleding krimpt en zet uit door de verschillen in temperatuur. Daarom adviseren wij ook altijd om een houten gevel te laten plaatsen door een gespecialiseerde gevelwerker. Deze specialist weet door zijn ervaring hoe hiermee om moet worden gegaan en waar er rekening mee gehouden moet worden.

Muren bekleden met hout wordt meestal gedaan met de volgende houtsoorten: vuren gevelbekleding, lariks gevelbekleding, ceder gevelbekleding en Douglas gevelbekleding.
Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van thermowood. Thermowood is hout dat thermisch behandeld is. Dit betekend dat het hout sterk is verwarmd om het droger te maken waardoor het hout duurzamer en sterker wordt. Deze gevelhout soort heeft vaak wat weg van tropisch hardhout vanwege zijn duurzaamheid en kleurtinten.

pro tipVindy PRO tip: Je hoeft niet bang te zijn dat een pand of woning snel in vlammen op gaat als het beschikt over een houten gevel. Het hout moet altijd aan bepaalde eisen voldoen en gevelhout is dan ook bijna altijd brandvertragend. Mocht je meer willen weten over de brandbestendigheid van houten gevelbedekking, vraag dan een gevelwerken specialist om advies over een houten gevel. Vraag gevelwerken offertes aan en vergelijk deze om te besparen op een gevelspecialist.

Alle soorten gevelhout zijn te verkrijgen in vele vormen en maten, waardoor je ook hiermee een unieke uitstraling kan creëren. Denk bijvoorbeeld aan lange gevelplanken of gevelpanelen.

Kunststof gevelbekleding

Je kunt ook kiezen voor gevelbekleding van kunststof. Je ziet vaak bij woningen of panden dat het ook mooi gedeeltelijk toe te passen is. Het grote voordeel van kunststof is, dat het totaal niet vatbaar is voor algengroei en schimmels. Kunststof gevelbekleding is vaak ook wat makkelijker te verwerken dan hout en daarom is het een populaire keuze in de wereld van gevelbekleding. Ook is een kunststof gevel geheel onderhoudsvrij, wat natuurlijk helemaal handig is. De meest gebruikte kunststoffen zijn PVC gevelbekleding of HPL gevelbekleding.

Wil je een materiaal dat wat weg heeft van hout, maar niet door het weer beïnvloedbaar is? Dan is een kunststof gevelbekleding de juiste keuze voor jou! Je kan het in vele kleuren en vormen verkrijgen waardoor je jouw creativiteit de vrije loop kan laten gaan.

Stenen gevelbekleding

Het is natuurlijk ook mogelijk om juist voor een stenen gevelbekleding te kiezen. Beschik je over een gladde muur en wil je juist gaan voor een mooie stenen gevel? Dan is stenen gevelbekleding de juiste keus voor jou! Kies dan bijvoorbeeld voor grote gevelplaten van natuursteen. Of kies juist voor een lichtere variant, zoals steenstrips. Deze zijn relatief gemakkelijk te plaatsen. Eerst is er namelijk een mortellaag die aangebracht wordt, en daartegen worden de steenstrips geplaatst.

pro tipVindy PRO tip: Het plaatsen van steenstrips is wel een klus die zeer secuur moet worden uitgevoerd. Je kan namelijk al snel schuin gaan met steenstrips zonder dat het je in eerste instantie opvalt. Laat daarom jouw gevel altijd bekleden door een gevelwerker. Die zijn zeer ervaren in het plaatsen van gevelbekleding en beschikken ook over alle benodigde materialen.

Metalen gevelbekleding

Hou je van een steeds veranderende gevel? Denk dan eens aan een metalen gevelbekleding. Hoewel je deze vorm van gevelafwerking vaker ziet bij bedrijfspanden, kan het ook voor een woning een schitterende vorm van gevelbeplating. Zink, koper en cortenstaal gevelbeplating verkleuren in de loop der jaren, wat er voor zorgt dat de gevel dynamisch wordt.

pro tipVindy PRO tip: Meestal wordt cortenstaal gebruikt in tuinen of als schutting. Daarom kan het een hele leuke combinatie zijn als je cortenstaal terug laat komen in de gevel.

Aluminium gevelbekleding en RVS gevelbekleding verkleuren juist niet en kan een woning of pand een mooie industriële uitstraling geven. Door de flexibiliteit van de metalen is het een populair materiaal om toe te passen als bekleding voor een gevel.

Crepi

Gevelbepleistering of crepi is een veel voorkomende vorm om een gevel mee af te werken. Crepi is hoofdzakelijk in twee soorten te verkrijgen maar hebben qua structuren en kleuren wel veel mogelijkheden. Als je meer wilt weten over crepi, lees dan even ons artikel door over crepi.

Gevelbekleding prijzen

Je hebt dus talloze mogelijkheden om de gevel van jouw pand of woning mee te bekleden. Maar vallen deze mogelijkheden ook binnen het budget dat je beschikbaar hebt? Gevelbekleding prijzen kunnen namelijk sterk variëren per situatie. Er zijn altijd wel richtprijzen beschikbaar en deze richtprijzen zijn:

  • Houten gevelbekleding: tussen de 25 en 80 euro per m2.
  • Kunststof gevelbekleding: tussen de 20 en 75 euro per m2.
  • Stenen gevelbekleding: tussen de 20 en 70 euro per m2.
  • Metalen gevelbekleding: tussen de 40 en 100 euro per m2.
  • Crepi gevelbekleding: tussen de 60 en 85 euro per m2.

Al deze soorten gevelbekleding kunnen ook geplaatst worden in combinatie met gevelisolatie. Wil je gevelbekleding toepassen in combinatie met de isolatie van de gevel? Vraag dan nu een offerte aan voor een prijsindicatie die gericht is op jouw situatie.

Gevel bekleden offerte via Vindy: zó geregeld!

Heb je interesse om jouw gevel te voorzien van een gevelbekleding? Of wil je weten wat gevelbekleding precies zal gaan kosten voor jouw woning of pand? Vraag dan een offerte aan via Vindy! Met het aanvragen van offertes kan je namelijk ook vaak besparen op de totale kosten van het laten plaatsen van gevelbekleding. De besparing kan soms wel oplopen tot 40% en dat alleen door de offertes met elkaar te vergelijken. Wacht dus niet langer en vraag nog vandaag een gevelbekleding offerte aan!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!