Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Nieuw dak kosten

Wanneer je een nieuwe woning gekocht hebt en daarop een nieuw dak wilt laten plaatsen of wanneer je je huidige dak wilt laten vernieuwen, dan wil je natuurlijk weten wat de mogelijkheden zijn en wat deze opties ongeveer kosten. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende dak soorten en wat deze ongeveer kosten. Lees je mee?

nieuw dak kostenDe kosten voor een nieuw hellend dak verschillen nogal.

Kosten nieuw dak?

Gemiddelde kosten voor nieuwe dakbedekking op je platte of hellende dak kost zo tussen de €75 tot €150 per vierkante meter, inclusief het verwijderen van eventuele oude dakbedekking. De hoogte van de totaalprijs hangt onder meer af van de conditie van je dak, de keuze voor een soort dakbedekking en of je isolatie wilt laten toepassen. Wil je tevens de draagconstructie van het dak laten aanpassen of het dak vergroten? Dan kan het ook zo zijn dat je daarvoor nog een vergunning moet aanvragen. In de tabel hieronder worden gemiddelde prijzen weergegeven voor het laten plaatsen van een nieuw dak. Daarbij is uitgegaan van een gemiddeld dakoppervlak van 50 vierkante meter.

Dakbedekking type Gemiddelde prijs dak 55 m2
Plat / Bitumen € 2.000 - € 2.400
EPDM / PVC € 3.000 - € 3.500
Schuin / Dakpannen  € 3.500 - € 4.100
Riet € 4.050 -€ 4.350

Invloeden totaalkosten nieuw dak

Er zijn meerdere aspecten die de totaalkosten voor een nieuw dak beïnvloeden. Hieronder worden al deze aspecten besproken.

Dak materiaal

Het plaatsen van een plat dak zal goedkoper zijn dan het plaatsen van een hellend dak. Dit komt omdat een hellend dak meer arbeidsuren in beslag zal nemen om te plaatsen en daarnaast liggen de kosten voor dak materiaal voor een hellend dak ook iets hoger dan voor dak materiaal voor een plat dak. Hieronder worden de voornaamste soorten dakbedekking weergegeven met daarbij gemiddelde kosten per vierkante meter en een gemiddelde levensduur.

Dakbedekking type Gemiddelde prijs per m2
Bitumen € 40 - € 45
EPDM € 60 - € 65
PVC / Riet    € 75 - € 85
Dakpannen € 80 - € 85

Dakisolatie

Het is aan te raden om dakisolatie te laten toepassen wanneer je een nieuw dak laat plaatsen. Op die manier kan de warmte in huis aanzienlijk beter worden vastgehouden waardoor je kunt besparen op energiekosten en tevens ook meer milieuvriendelijk zult wonen. Het is dus slim om direct te investeren in dakisolatie. De kosten hiervoor liggen zo rond de €45 per vierkante meter, maar deze kosten heb je doorgaans al binnen zo’n zes jaar terugverdiend aan de energiebesparing die je ermee kunt opdoen.

Locatie dakdekkersbedrijf

Je kunt kiezen voor een landelijk dakdekkersbedrijf of een locale dakdekker. Een landelijke firma heeft een grotere naamsbekendheid maar zal in de meeste gevallen relatief hoge voorrijkosten berekenen. Een locale dakdekker zal daarentegen minder hoge voorrijkosten hoeven te berekenen of zelfs geen omdat deze bij je in de buurt is gevestigd.

nieuw plat dakNieuw plat dak aangelegd. Schitterend!

Daarnaast is het ook zo dat het uurloon van dakdekkers in de grotere steden doorgaans hoger ligt dan dat van dakdekkers in de dorpen. Dit komt omdat de vraag naar dakdekkers in de randstad hoger ligt waardoor er een hogere prijs wordt gehanteerd. Zo zal het uurloon voor een dakdekker in de randstad ongeveer liggen tussen de €30 tot €45 en voor een dakdekker in de provincie tussen de €25 en €40.

Toepassing van extra opties

Er zijn verder nog een aantal extra opties te toe passen die het comfort, de uitstraling en de duurzaamheid kunnen verbeteren.

pro tipVindy PRO tip: Laat je het dak vernieuwen omdat deze niet meer in goede staat is? Informeer dan ook eens bij je buren of ze toevallig ook interesse hebben in dakvernieuwing. De kans is groot dat hun dak ook toe zal zijn aan een opknapbeurt. Wanneer je twee dak klussen bij dezelfde dakdekker laat uitvoeren dan kun je doorgaans een fijne kwantumkorting bespreken.

Denk bijvoorbeeld aan het laten coaten van dakpannen, plaatsing van een groendak of zonnepanelen. In de tabel hieronder worden gemiddelde prijzen voor deze eventueel extra toe te passen opties weergegeven.

Optie voor dak Gemiddelde prijs incl. BTW
Isolatie € 40 - € 45 per m2
Coaten € 15 - € 22 per m2
Groendak     € 60 - € 75 per m2
Zonnepanelen € 400 - € 500 per stuk

Dak offerte via Vindy: zó geregeld!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een nieuw dak op jouw woning of pand? Schakel hiervoor dan een dakdekker specialist in uit jouw buurt. Zowel op aanschaf van een nieuw dak zelf als plaatsing ervan kun je via Vindy gemakkelijk besparen. Je kan hier namelijk gratis meerdere offertes vergelijken en zo eenvoudig kiezen voor een professionele dakspecialist die tegen de beste prijs een kwalitatief dak voor je kan plaatsen.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Dakwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom dakwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!