Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Kunststof Dakbedekking

Als een plat dak aan vervanging toe is ben je al snel geneigd te denken aan hetzelfde materiaal dat er al lag. Bij de meeste platte daken zal er een oude bitumen dakbedekking op het dak liggen en vaak gaan mensen dan opzoek naar hetzelfde materiaal. Maar als je goed rondkijkt zul je ook tegenkomen dat er vele kunststoffen beschikbaar zijn om een plat dak mee te bedekken. Maar waarom zou je kiezen voor een kunststof dakbedekking? En wat voor kunststoffen zijn er dan? Daar gaan wij in dit artikel antwoord op geven.

Dé voordelen van een kunststof dak!

Eerst komen we terug op de eerste vraag: waarom zou je kiezen voor een kunststof dakbedekking? Daar zijn veel redenen voor te bedenken, maar de drie voornaamste redenen zijn:
Duurzaamheid. Een kunststof dakbedekking gaat over het algemeen veel langer mee dan bijvoorbeeld een bitumen dakbedekking.
Milieuvriendelijkheid. Kunststof dakbedekkingen zijn vaak zeer goed te recyclen en daarnaast hoeven er bij het aanbrengen van de kunststof dakbedekking geen branders aan te pas te komen.

pro tipVindy PRO tip: Kunststof dakbedekking is dus een veel betere investering dan een bitumen dakbedekking. Wil je weten wat het gaat kosten in jouw geval? Vraag dan offertes aan via Vindy. Door deze te vergelijken kan je ook nog eens flink besparen op het laten plaatsen van een kunststof dakbedekking!

Er zijn verschillende kunststofsoorten waarmee jouw dak bedekt kan worden. De twee populairste kunststofsoorten zijn EPDM en PVC.

EPDM dakbedekking

Als je praat over een kunststof dakbedekking kom je al snel uit op EPDM. Dit materiaal is de laatste jaren steeds populairder geworden op platte daken. Dan vraag je jezelf al snel af waarom deze kunststof zo populair is.

De voornaamste redenen zijn:

  • EPDM is gemakkelijk om mee te werken omdat het heel elastisch is.
  • Het heeft geen last van uv-straling.
  • EPDM gaat heel lang mee, gemiddeld tussen de 40 en 50 jaar!

Je kan EPDM ook zelf aanleggen als je zeer handig bent, maar we raden het aan om dit te laten doen. Dit omdat de dakdekkers veel meer ervaring hebben in het aanleggen van dakbedekkingen. Als je het laat doen door een specialist ben je er zeker van dat je de komende 40 jaar geen problemen meer hebt met het dak.

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat zowel een plat dak als een hellend dak met kunststof dakbedekking bekleed kan worden?

PVC dakbedekking

Als je een goedkoper alternatief wilt voor EPDM dan kan je erover nadenken of een PVC dakbedekking iets voor jouw is. PVC gaat wel iets minder lang mee dan EPDM, namelijk tussen de 20 en 30 jaar, afhankelijk van de dikte van de PVC folie. Meestal wordt er bij een PVC dakbedekking een tussenlaag aangebracht om te voorkomen dat de oude roofing het nieuw geplaatste PVC aantast.

De grote voordelen van PVC zijn:

  • Het is zeer goedkoop.
  • Het materiaal is heel licht, dus fijn om mee te werken.
  • PVC kan in zijn geheel worden hergebruikt, wat weer goed is voor het milieu.

TPO dakbedekking

Naast EPDM en PVC bestaat er een tussenvorm van de twee genaamd TPO. Deze kunststof dakbedekking heeft veel weg van EPDM maar kan ook gelast worden net als PVC.

De reden waarom je steeds vaker TPO op een dak ziet liggen is het feit dat TPO in de kleur wit geleverd kan worden. Nu zal je denken dat die reden op zich niet zo bijzonder is, maar het grote voordeel hiervan is dat licht meer weerkaatst wordt waardoor zonnepanelen meer licht kunnen opvangen.

Het nadeel van TPO is wel dat je dit materiaal niet zelf op je dak kan aanbrengen. Hier heb je echt een specialist voor nodig.

pro tipVindy PRO tip: Er zijn ook nog andere vormen van kunststof dakbedekking beschikbaar, zoals TPE varianten, maar deze komen minder vaak voor. Wil je daar meer over weten? Ga dan in gesprek met een gespecialiseerde dakdekker. De specialist kan je uitgebreid informeren over de verschillende soorten en advies geven over de ideale kunststofsoort voor jouw dak.

Kunststof dakbedekking via Vindy: zó geregeld!

Wil je een nieuwe dakbedekking, denk dan eens aan een kunststof variant. Besparen op het aanleggen van kunststof dakbedekking kan ook gemakkelijk. Dit kan je doen door meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken via Vindy. Dit kan je een besparing opleveren die kan oplopen tot wel 40% van de kosten. Ideaal toch?

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Dakwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom dakwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!