Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

EPDM Dak

EPDM is voor vele mensen die opzoek zijn naar dakbedekking een vage term die je vaak tegenkomt. Daarom gaan we hier wat meer vertellen over wat EPDM precies is en of het geschikt is voor jouw situatie.

Wat is EPDM?

Goede vraag! Om kort te antwoorden: EPDM is een soort rubber dat vaak gebruikt wordt als dakbedekking op platte daken. Het is een kunststof dakbedekking dat, zeker de laatste jaren, steeds vaker gebruikt wordt om een plat dak te voorzien van een goede toplaag.

EPDM dakbedekking heeft veel voordelen

EPDM is dus een materiaal dat vaak gebruikt wordt op platte daken. Dit komt doordat het materiaal vele voordelen met zich meebrengt.

De grote voordelen van EPDM zijn:

  • Het materiaal is elastisch, waardoor er handig mee te werken is.
  • Het is geschikt voor extreme temperaturen (van -30°C tot +120°C).
  • Het gaat ontzettend lang mee, soms tot wel 45 jaar!
  • UV-straling heeft geen effect op het materiaal.

pro tipVindy PRO tip: Aangezien het aanleggen een precieze klus is, kan je dit het beste laten doen door een dakdekker. Op deze klus kan je flink besparen door offertes aan te vragen via Vindy. Door het vergelijken van de offertes kan je tot wel 40% besparen! Wie wilt dat nou niet?

Dit zijn de verschillende types EPDM

Je komt in je zoektocht naar EPDM de volgende twee types tegen:

Amerikaanse EPDM, hierbij zit er talk op het EPDM. Om ervoor te zorgen dat het EPDM goed hecht, is het van belang om deze EPDM-soort te reinigen. Zonder het reinigen blijft de EPDM laag niet goed zitten omdat het niet hecht met de lijm. Omdat het niet gereinigd is, is deze variant wat goedkoper.
Bij de Europese variant is het EPDM al wel verwerkt en gereinigd waardoor deze zonder problemen aangebracht kan worden.

Let er dus goed op welke EPDM soort je aanschaft als je opzoek gaat naar EPDM dakbedekking.

De kosten van EPDM

Je wilt natuurlijk niet teveel uitgeven als je EPDM op je dak wilt laten leggen. Daarom kan je deze richtprijzen in het achterhoofd houden om een grove schatting te maken van de totale kosten.

De kosten zijn onderverdeeld in:
De materiaalkosten, deze liggen gemiddeld tussen de 6 en 20 euro per vierkante meter. Dit is natuurlijk afhankelijk van de aanbieder en het soort EPDM waar je voor gaat.
De aanlegkosten, deze liggen vaak tussen de 35 en de 50 euro per vierkante meter. Ook dit verschilt sterk per aanbieder en per situatie. Als de dakdekker er moeilijker bij kan, zal het wat meer kosten.

Het blijft lastig om een precieze inschatting te maken van de kosten omdat het van veel factoren afhankelijk is.

EPDM offerte via Vindy: zó geregeld!

Wil je meer zekerheid willen hebben over de prijs voor jouw dak? Vraag dan meerdere offertes aan via Vindy! Met deze offertes kan je precies te weten komen wat het aanleggen van EPDM voor jouw situatie gaat kosten. Als je de offertes vergelijkt kan je daarnaast nog flink besparen ook. De besparing door het vergelijken kan wel oplopen tot 40%

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Dakwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom dakwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!