Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Dakopbouw kosten

Wanneer je graag meer woonruimte creëert zonder hiervoor in te leveren op tuinoppervlakte, dan kun je ervoor kiezen om een dakopbouw op je woning of pand te laten plaatsen. Naast dat een extra uit- of opbouw op het dak zorgt voor meer ruimte en licht biedt het ook een verhoging van de waarde van je woning of pand. Maar wat kost het om een dakopbouw te laten plaatsen? We gaan in dit artikel dieper in op de prijs van een dakopbouw. Lees snel verder.

Prijs van een dakopbouw

Een dakopbouw moet niet worden verward met een dakkapel. Bij een dakopbouw wordt namelijk het gehele dak verhoogt, en bij een dakkapel wordt er slechts een kapel op het dak geplaatst. Door hogere materiaal- en arbeidskosten liggen de prijzen van een dakopbouw dan ook hoger dan die voor een dakkapel. In onderstaande tabel worden gemiddelde prijzen weergegeven per type dakopbouw.

Type dakopbouw Prijzen incl. materiaal en BTW
Eenzijdig € 5.500 - € 10.000
Tweezijdig € 11.000 - € 15.000
Plat dak           € 13.000 - € 17.000
Dakkapel € 3.000 - € 4.500

Invloeden totaalprijs dakopbouw

Er zijn een aantal aspecten die van invloed zijn op de totaalprijs van een dakopbouw, zoals bijvoorbeeld het type dak waarop de opbouw wordt geplaatst, het materiaal van de dakopbouw en de keuze voor extra toevoegingen.

dakopbouw skelet

Type dak

Het type dak bepaalt voor een deel wat voor soort dakopbouw je kunt plaatsen. Wanneer je over een schuin dak beschikt dan kun je kiezen voor ‘n eenzijdige dakopbouw of de meer bekende tweezijdige dakopbouw. Bij een eenzijdige dakopbouw wordt zoals de naam al aangeeft slechts één zijde van het dak voorzien van een dakopbouw. Bij een tweezijdige dakopbouw wordt dus aan beiden zijden van het dak een dakopbouw geplaatst. Je hebt daarbij dan dus ook tweemaal zoveel extra ruimte dan bij een eenzijdige dakopbouw.

dakopbouw

Wanneer je over een plat dak beschikt dan plaats je bij een dakopbouw eigenlijk gewoon een extra verdieping op het dak. De kosten hiervan liggen daarom dus ook hoger dan bij een dakopbouw op een hellend dak.

pro tipVindy PRO tip: Voor de meeste vormen van dakopbouw zal een vergunning aangevraagd moeten worden. Alleen wanneer een dakopbouw (meestal enkel bij dakkapellen) binnen bepaalde minieme afmetingen blijft, en aan de achterzijde van de woning of het pand wordt geplaatst, is een dergelijke vergunning niet nodig. Informeer dus altijd goed over een vergunning bij een dakspecialist.

Materiaalkeuze dakopbouw

Ook de keuze voor materiaal waarvan de dakopbouw gemaakt zal worden bepaalt voor een groot deel de totaalprijs van je dakopbouw. Twee veel gebruikte materiaalsoorten voor een dakopbouw zijn hout en kunststof. Een houten dakopbouw is over het algemeen iets goedkoper maar het voordeel van een kunststof dakopbouw is dat deze minder onderhoud nodig heeft.

dakopbouw glas

Uitbreiding met extra opties

Je dakopbouw kan met allerlei extra opties worden uitgebreid. Sommige zijn zeker aan te raden, zoals ventilatieroosters en goed hang en sluitwerk. Andere uitbreidingen zijn meer gericht op extra comfort. Het is slim om dit soort extra opties, wanneer gewenst, direct mee uit te laten voeren door de dakspecialist wanneer de dakopbouw wordt geplaatst. Je kunt zo vaak een korting krijgen. In onderstaande tabel worden een aantal veel toegepaste extra opties weergegeven met daarbij gemiddelde prijzen.

pro tipVindy PRO tip: De ruimtewinst die te behalen is met een dakopbouw is mede afhankelijk van de hellingshoek van het dak waarop de opbouw wordt geplaatst. Des steiler het dak van de woning (des hoger de hellingshoek) des te kleiner de ruimtewinst die je boekt. Maar dat maakt de dakkapel ook goedkoper.

Dakopbouw offerte via Vindy: zó geregeld!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een dakopbouw op jouw woning of pand? Schakel hiervoor dan een dakspecialist in uit jouw buurt. Zowel op aanschaf van de dakopbouw zelf als plaatsing ervan kun je via Vindy gemakkelijk besparen. Je kan hier namelijk gratis meerdere offertes vergelijken en zo eenvoudig kiezen voor een kwalitatieve dakopbouw tegen de beste prijs!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Dakwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom dakwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!