Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Airco slaapkamer

In de zomer kan het zeer warm worden op de slaapkamer en die hitte is lastig uit het huis te krijgen. Vaak schaffen mensen dan een ventilator aan maar dit maakt de kamer niet koeler, het verplaatst alleen de lucht waardoor het alleen koeler aanvoelt en dit is vaak niet voldoende om een aangename temperatuur te creëren om goed te kunnen slapen. Om die reden zie je steeds vaker dat er gevraagd wordt naar een airco voor op de slaapkamer. Maar welke airco moet je dan kiezen? Daar helpen we je graag bij!

pro tipVindy PRO tip: Houd het temperatuurverschil op maximaal 5 graden in vergelijking met de buitentemperatuur. Zo voorkom je dat je last krijgt van een verkoudheid door de airco.

Keuzes airco slaapkamer

Welke airco moet je kiezen? Er zijn verschillende soorten airconditioning systemen die je kunt toepassen op je slaapkamer. Elk systeem heeft zijn voor- en nadelen en die nemen we hieronder met je door.

airco slaapkamer

pro tipVindy PRO tip: Als je voor meerdere slaapkamers een airco aanschaft kan je vaak een korting krijgen. Daarom is het verstandig om meerdere kamers tegelijk van airconditioning te voorzien. Laat deze vervolgens ook nog plaatsen door dezelfde airco specialist, dan kan je vaak een mooie prijs krijgen. Nog meer besparen? Vraag via Vindy meerdere offertes aan en vergelijk ze om tot wel 40% te besparen.

Mobiele airco

Een mobiele airco kan heel handig zijn om je slaapkamer mee te koelen, zeker als je er toch al een hebt aangeschaft.

De pluspunten van een mobiele airco in de slaapkamer zijn:

 • Als je de airco niet meer nodig hebt op de slaapkamer, dan kan je deze gemakkelijk verplaatsen naar een andere ruimte.
 • Doordat je de airco kan verplaatsen, kan je de richting van de luchtstroom beter bepalen.
 • Geen installatie nodig na de aanschaf en kan dus meteen in gebruik worden genomen.

De nadelen aan een mobiele airco:

 • De geluidsproductie van de mobiele airco’s zijn vaak vrij hoog. Dit is zeker niet prettig voor op de slaapkamer.
 • Er moet altijd een raam open staan om de afvoer te regelen. Daardoor komt er weer warme lucht de slaapkamer in.
 • Over het algemeen zijn mobiele airco’s een stuk minder effectief dan andere airco’s. Het duurt namelijk vrij lang voordat een mobiele airco de kamer heeft gekoeld.

slaapkamer airco

Kosten airco slaapkamer

Het is van belang dat je de juiste airco kiest voor jouw slaapkamer. De grootte van je slaapkamer is hierbij belangrijk. Meet de grootte van je slaapkamer in kubieke meter en kies daarvoor een juiste airco. Hou daarnaast ook rekening met factoren zoals bijvoorbeeld de hoeveelheid zonlicht die de slaapkamer binnenkomt en de mate van warmte isolatie. In onderstaande prijstabel wordt een gemiddelde prijs voor een airco weergegeven op basis van het vermogen van de airco. Vergelijk zo eenvoudig prijzen;

Vermogen Prijzen incl. materiaal en BTW
2.5 kw voor slaapkamers tot 70m3 € 700 - € 790
3.5 kw voor slaapkamers tot 120m3 € 1.100 - € 1.200
5.0 kw voor slaapkamers tot 170m3         € € 1.295 - € 1.375

Split airco

Je kan ook kiezen voor een split airco unit in de slaapkamer. Bij een split airco moet er wel een gat in de muur geboord worden om de leidingen naar de buitenunit te leiden. Ze kosten vaak wat meer dan mobiele airco’s maar daar tegenover staan wel vele voordelen.

Buitenunit: fijn slapen!

Aangezien de buitenunit het meeste geluid maakt, zal je binnen bijna geen last hebben van het geluid. Dit slaapt natuurlijk een stuk lekkerder. Een buitenunit biedt daarom extra voordelen, te weten:

 • Ramen kunnen dichtblijven waardoor het koelen van de kamer een stuk sneller gaat.
 • Luchtstromen worden vaak goed verdeeld, waardoor de hele kamer goed gekoeld wordt.
 • Vaak kan je de split airco ook de kamer laten verwarmen, wat in de winter van pas kan komen.
 • Split airco’s zijn te verkrijgen in meerdere varianten zoals een vloer airco, wand airco of plafond airco. Hierdoor kan je ze in vrijwel iedere ruimte plaatsen.
 • Bij multi split airco’s is er vaak maar één buitenunit nodig om meerdere kamers te koelen. Een multi-split systeem is vaak ook goed toe te passen in bedrijfspanden.

pro tipVindy PRO tip: Schakel altijd een airco specialist in als je van plan bent één of meerdere airco’s aan te schaffen. In samenspraak met een specialist kan je bepalen wat voor jou de beste keuze is om de woning koeler te krijgen.

Slaapkamer airco offerte via Vindy: zó geregeld!

Wil je ook weer genieten van je nachtrust op warme zomerdagen? Dan is het verstandig om een airco te kopen voor de slaapkamer. Speel je met de gedachte om meerdere slaapkamers van een airco te laten voorzien? Vooral doen! Vaak kun je dan een extra korting krijgen waardoor de airconditioning systemen per stuk goedkoper zijn. Vraag meerdere offertes aan via Vindy om nog meer te besparen! Door het vergelijken van offertes kan je soms tot wel 40% besparen op de aanschaf en plaatsing van airco’s bij een airco specialist.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Airco klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom airco!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!