Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Thuisbatterij

Met een thuisbatterij (ook wel thuisaccu genoemd) kan je nog duurzamer wonen en besparen op de energie. Je zult hiervoor wel een energieopwekker nodig moeten hebben, zoals zonnepanelen. Kort samengevat slaat een thuisbatterij alle opgewekte energie op die je op ieder gewenst moment kan oproepen. Nu geef je het grootste deel nog terug aan de netbeheerder.

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij hang je thuis in de garage, de kelder of op welke willekeurige plaats dan ook. Wanneer je de zonnepanelen vervolgens eraan koppelt kan het de energie van de zonnepanelen opslaan. Je geeft het dus vervolgens niet meer weg aan de netbeheerder, maar je slaat het op voor eigen gebruik. En dat is handig, want alleen dan haal je het maximale rendement uit je zonnepanelen. Dat doe je nu namelijk niet.

thuisbatterij werking

Dat werkt zo.

Je zonnepanelen genereren namelijk het meest wanneer de zon hoog staat; tussen 12:00 en 16:00 uur overdag. Maar juist op dat moment gebruik je de minste stroom in huis. De meeste mensen zijn dan namelijk werken of naar school. Met een thuisbatterij hoef je je geen zorgen te maken; jij gaat lekker werken of naar school en je komt vervolgens thuis met een volle thuisbatterij die je voorziet van stroom zodat jij lekker TV kan kijken, kan koken of douchen.

pro tipVindy PRO tip: Kijk altijd eerst - indien je ze nog niet hebt - of jouw dak van het huis geschikt is voor zonnepanelen. Anders is de juiste volgorde; Dak vernieuwen -> Zonnepanelen leggen -> Thuisbatterij aanschaffen en laten installeren.

Onafhankelijk worden met thuisbatterij?

Word ik volledig onafhankelijk van een netbeheerder als ik thuisbatterijen aankoop? Dat is de meest gestelde vraag rondom thuisbatterijen. Het antwoord; nog niet. En dat heeft niets te maken met de thuisbatterij zelf. Die zou ons onafhankelijk kunnen maken. Maar het heeft alles te maken met het klimaat in ons land; de maanden November tot en met Februari geven ons simpelweg te weinig zon om voldoende energie te kunnen genereren en op te slaan. Daar zal op termijn vast een oplossing voor komen, maar vooralsnog ben je altijd nog voor een (klein) deel afhankelijk van het net.

tesla powerwall

Merken thuisbatterij

Er zijn inmiddels aardig wat Thuisbatterijen op de markt. De meest bekende zijn;

Rendement van een thuisbatterij?

De investering in zo'n thuisbatterij moet natuurlijk wel lucratief zijn. Er zijn 2 situaties waarop een thuisbatterij direct een goede investering is;

1) Salderen levert te weinig op; op dit moment krijg je het volledige bedrag (incl. belasting) teruggestort door middel van salderen. Lever je echter veel meer dan dat je verbruikt, krijg je ineens minder vergoed.

2) Wanneer het salderen verdwijnt; en dat kan nog eens sneller gaan dan verwacht. De overheid is bezig met het smeden van plannen om het salderen zo snel mogelijk te doen verdwijnen. Denk dus alvast aan de toekomst, want je zult toch een thuisbatterij nodig moeten hebben als je zonnepanelen hebt of gaat aanschaffen.

Alles-in-1 pakket; zonnepanelen met thuisbatterij

Steeds meer bedrijven bieden een volledig alles-in-1 pakket aan; de aanschaf van zonnepanelen -> het plaatsen van de panelen op het dak -> de aankoop van een thuisbatterij -> het installeren van de accu in huis -> met volledige afwerking.

IKEA thuisbatterij

Dit kan natuurlijk zeer interessant zijn, budget-technisch gezien. Heb je dus nog geen zonnepanelen? Denk dan aan het alles-in-1 pakket; een thuisbatterij ga je sowieso nodig hebben in de toekomst. Als het dus enigszins financieel haalbaar is; kijk voor zowel zonnepanelen en de thuisaccu!

Prijs thuisbatterij; van aankoop tot installatie

De gemiddelde prijzen van aanschaf en installatie hebben we hieronder in kaart gebracht. We zijn uitgegaan van een gemiddelde rijtjeswoning met 2 volwassenen en 2 kinderen.

Type Gem. prijs
Thuisbatterij € 4.500 - € 5.500
Installatie € 550 - € 950

pro tipVindy PRO tip: Probeer altijd de aanschaf en installatie te bundelen bij dezelfde aannemer; dat scheelt sowieso in de totaalprijs.

Thuisbatterij offerte via Vindy: zó geregeld!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een thuisbatterij in jouw woning? Schakel hiervoor dan een thuisaccu specialist in uit jouw buurt. Zowel op aanschaf van de thuisbatterij zelf als installatie en plaatsing ervan kun je via Vindy gemakkelijk besparen. Je kan hier namelijk gratis meerdere offertes vergelijken en zo eenvoudig kiezen voor een kwalitatieve batterij tegen de beste prijs!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Thuisbatterij klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom thuisbatterij!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!