Duurzaam wonen


Een duurzaam huis

We leven in tijden dat "groen" steeds meer van belang is. De bescherming van het mileu door energiezuinige oplossingen gaat hand in hand met flinke besparingen op de energiefactuur. Dat is een win-win voor de mens en het mileu! Maar hoe kan je nu echt duurzaam bouwen en wonen? Wij helpen je!

Duurzaam bouwen

Ga je starten met nieuwbouw? Dan zijn er tegenwoordig veel regels waar je je aan dient te houden tijdens de bouw. Zo zijn enkele isolaties verplicht maar gelijktijdig ook weer een goed ventilatiesysteemJuist om door toedoen van de isolaties een aangenaam leefklimaat te kunnen creëren. Het is belangrijk dus eerst te verdiepen in wat sowieso verplicht is voor een nieuwbouw. Daarna kan je nadenken over welke investeringen rendement kunnen opleveren. Denk hierbij aan het installeren van zonnepanelen, een zonneboiler en een thuisbatterij om het maximale rendement uit energie te behalen.

Duurzaam wonen 

Er zijn ook veel oplossingen voor bestaande woningen om "groener" en duurzamer te leven en daardoor te kunnen besparen op de elektriciteit en energie. Denk aan het installeren van zonnepanelen. Vaak heel interessant door verschillende premies vanuit de overheid en gemeenten. Maar ook dakisolatie of spouwmuurisolatie is de moeite waard. Je hoeft immers direct minder hard te stoken in huis. En wat te denken van een slimme thermostaat; directe winst! Je gooit nooit meer onnodig energie weg omdat de thermostaat op de juiste momenten zorgt voor de meest ideale temperatuur.

Duurzamer leven; bespaar direct!

Start dan met het lezen van onze artikelen. We helpen je niet alleen informeren, maar je kan ook direct gratis offertes aanvragen bij aannemers die gespecialiseerd zijn in duurzaam wonen en bouwen; ideaal dus!