Wat zijn de kenmerken van een Gaskachel?

Mike avatar

Mike op 07-01-2021

Wat zijn de kenmerken van een Gaskachel?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

De gaskachel produceert warmte door middel van het stoken op gas. De kachel biedt een hoog gebruiksgemak en heeft daarnaast nog een aantal andere fijne kenmerken. Welke dat precies zijn? We bespreken het hieronder. Lees je mee?

Voordelen van de gaskachel

De gaskachel is eenvoudig in gebruik. Door gebruik te maken van een afstandsbediening kun je de verbranding in gang zetten en eenvoudig de hoogte van de vlammen bepalen. De gaskachel komt wat betreft gezelligheid en sfeer erg dicht in de buurt van een authentieke houtkachel, terwijl de gaskachel vrijwel niet onderhouden hoeft te worden. Daarnaast kun je naast de standaard inbouw gaskachel ook kiezen voor een vrijstaande gaskachel of zelfs een mobiele variant die eenvoudig is te verplaatsen.

Het rendement van de gaskachel is hoog. De nieuwe varianten gaskachels halen eenvoudig een rendement van 80 procent. Het rendement is echter mede afhankelijk van de afvoer die wordt gebruikt. De gaskachel zelf vormt namelijk een onderdeel in het complete verwarmingssysteem. De gaskachel kan alleen optimaal verbranden wanneer de andere onderdelen in het systeem in orde zijn. Naast dat het rendement van de gaskachel hoog is, werkt dit type kachel ook nog eens zuinig. Er wordt dus relatief weinig gas verbruikt voor het verwarmen.

De gaskachel kan dus eenvoudig met afstandsbediening worden ingeschakeld. Deze zal daarna snel opwarmen. Je kunt zo snel na het aanzetten van de kachel genieten van de warmte die vrijkomt.

Inbouw gaskachel

Hou je van de sfeer van een open haard maar wil je graag het gemak van een gaskachel? Dan is de inbouw gaskachel een goede oplossing. Je creëert zo toch de authentieke uitstraling van een haard maar maakt daarbij wel gebruik van het gemak van de gaskachel. Daarnaast is het rendement van een gaskachel aanzienlijk hoger dan dat van een conventionele openhaard. En zie je op termijn ook terug in de portemonnee.

Vrijstaande gaskachel

Je kunt ook kiezen voor een vrijstaande gaskachel. Het voordeel hierbij is dat de kachel niet wordt ingesloten door metselwerk, hierdoor zal er minder warmte ‘verloren’ gaan. Een klein deel van de warmte wordt bij een inbouw gaskachel namelijk geabsorbeerd door het metselwerk. Daarnaast bespaar je bij een vrijstaande gaskachel ook op elektriciteitskosten omdat het niet nodig is ventilatoren te gebruiken die de warmte verspreiden.

Gaskachel aanschaffen

Wanneer je van plan bent om een gaskachel aan te schaffen, let er dan op dat goedkopere kachels vaak niet het beloofde rendement kunnen waarmaken. Het kan dus lonen om toch voor een iets duurdere maar kwalitatief goede gaskachel te kiezen. En neem je een gashaard die voornamelijk een decoratieve functie vervuld? Hou er dan rekening mee dat deze minder geschikt is om een volledige ruimte goed mee te verwarmen, zeker in de winterperiode.

Het is tevens slim om altijd meerdere kachel specialisten uit je buurt te vergelijken op prijs en kwaliteit. Zo kun je eenvoudig kiezen voor een kwalitatief goede aanbieder die tegen de beste prijs een gaskachel voor je kan installeren.

Is de gaskachel iets voor bij jou in huis?

Hoofdfoto door: Markus Distelrath


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!