Waarom moet ieder huis inbraakbeveiliging?

Mike avatar

Mike op 28-09-2017

Waarom moet ieder huis inbraakbeveiliging?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

In de afgelopen jaren is de hoeveelheid geweld die inbrekers gebruiken bij een inbraak sterk toegenomen. Niet alleen gebruiken inbrekers meer geweld om een woning binnen te kunnen komen. Ook gebruiken zij geweld om te voorkomen dat woningbezitters de hulp van omwonenden of de politie inschakelen. Dergelijke gevaarlijke situaties voorkomt u door voor een goede inbraakbeveiliging te zorgen. In dit artikel vertellen we u meer over het installeren van goede sloten en beveiligingscomponenten. Om tot dit artikel te komen spraken wij met een ervaren slotenmaker uit Hasselt, die ons hier meer over kon vertellen.

Wilt u goede inbraakbeveiliging laten installeren in Hasselt? Deze slotenmaker helpt u hier graag bij!

Goede sloten voor het beveiligen van ramen en deuren

Een goede beveiliging van uw woning begint bij het installeren van de juiste sloten op ramen en deuren. Om deuren te beschermen tegen inbrekers maakt men doorgaans gebruik van cilindersloten, die drie contactpunten met de deurpost hebben. Des te meer contactpunten een cilinderslot heeft, des te kleiner is de kans op een succesvolle inbraak. Het kost een inbreker immers meer tijd en moeite om het slot te forceren. Ramen kunt u beveiligen door gebruik te maken van bijzetsloten. Zeker bij het beveiligen van de ramen in de buurt van een plat dak of een regenpijp zijn goede sloten onmisbaar. Bijzetsloten worden aangeboden als opleg- en insteeksloten.

Optionele beveiligingscomponenten installeren

Naast de sloten die u op ramen en deuren plaatst om inbrekers tegen te houden, kunt u ook voor optionele beveiligingscomponenten kiezen. Voorbeelden van deze componenten zijn een beveiligingscamera, een bewegingssensor, magneetcontacten, enzovoorts. Dergelijke componenten kunt u op een centrale alarminstallatie laten aansluiten. Het alarmsignaal zal inbrekers afschrikken, omdat het de kans vergroot dat zij tijdens hun inbraak betrapt worden door omwonenden of voorbijgangers.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!