Verhuizen van een piano, hoe gaat dat?

Mike avatar

Mike op 02-08-2019

Verhuizen van een piano, hoe gaat dat?

Het verhuizen van een piano, je kent de video’s vast wel van America’s funniest homevideo’s. Er blijft vaak niet veel over van de piano. Grappig om te zien op tv, maar zeker niet grappig als dit bij jezelf gebeurt natuurlijk. Bij het verhuizen van een piano kun je beter professionele hulp inschakelen. Zo word je piano veilig verhuisd en kunnen ongelukken en beschadigingen aan de piano en de woning voorkomen worden.


Even lachen tussen het lezen door ;)

Moeilijkheidsgraad pianoverhuis

Mensen die denken dat de piano prima zelf kan worden verhuisd moeten zich nog maar eens goed achter de oren krabben. Je werkt hierbij namelijk met een ontzettend zwaar gewicht dat het verhuizen alleen al erg lastig maakt. Daarbij is een piano natuurlijk ook een groot object waardoor het erg lastig is om ermee te manoeuvreren.

Het verhuizen van een piano uit een appartement waarbij geen gebruik wordt gemaakt van een verhuislift is eigenlijk gewoon een echte no-go. Als de piano al door het trappengat past dan is de kans op beschadigingen aan de trap, muren en piano zelf zo groot dat je je al snel realiseert dat je gewoon beter gebruik kunt maken van een verhuislift en nog beter van een professioneel verhuisbedrijf.

Piano laten verhuizen door verhuisbedrijf

Er zijn meerdere redenen waarom een piano verhuizing door een professionele verhuisfirma een slimme keuze is. Natuurlijk is het zo dat een verhuisfirma ervaren is in verhuizen en ook het verhuizen van een piano. Deze weet dus ook precies waar de valkuilen liggen bij een pianoverhuis. De piano wordt veilig in de verhuiswagen geplaatst en afgedekt met stretchfolie en verhuisdekens om zo te zorgen voor een vlekkeloze vervoering van de piano.

Er wordt gebruik gemaakt van een verhuislift om zo de piano veilig uit de oude woning of het appartement te verplaatsen en weer in de nieuwe woning te plaatsen. Naast dat dit natuurlijk de meest veilige methode is, is het ook de snelste methode. Het gehele verhuizingsproces van de piano wordt dus voor je uit handen genomen, en dat is wel zo lekker.

Goed om te weten is ook dat een verhuisfirma over het algemeen goed is verzekerd tegen schade die per ongeluk aangebracht zou worden bij het verhuisproces. Zo kun je de piano dus echt met een gerust hart laten verhuizen. Mocht er toch ergens schade ontstaan, dan wordt dit dus vergoed door de verzekeringsmaatschappij.

Verhuisbedrijf inschakelen

Wil je graag meer informatie over het verhuizen van een piano of wil je graag gebruik maken van verhuishulp tijdens je piano verhuizing? Schakel dan een verhuisbedrijf in door meerdere verhuisfirma’s uit je buurt te vergelijken op kwaliteit en prijs. Zo kun je eenvoudig kiezen voor een professioneel en ervaren verhuisbedrijf die je piano snel en veilig kan verhuizen.

Headerfoto door Pexels.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!