Venetiaans stucwerk: wat zijn de kenmerken?

Mike avatar

Mike op 10-09-2018

Venetiaans stucwerk: wat zijn de kenmerken?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Venetiaans stucwerk kenmerkt zich door de luxe uitstraling van het stuc. Dit type stucwerk kan in principe in iedere ruimte van een woning of pand worden aangebracht en biedt daarbij een aantal fijne voordelen. We bespreken er in dit artikel meer over. Lees snel verder!

Uitstraling van Venetiaans stucwerk

Venetiaans stucwerk vindt zijn oorsprong in (zoals de naam al doet vermoeden) het Italiaanse Venetië. Venetië is van oudsher een echte handelsstad waar onder andere vloeren, plafonds en muren in woningen van rijke koopmannen voorzien werden van dit type stucwerk. Deze toepassingen zijn tegenwoordig nog steeds te bewonderen in Venetië. Het is echter zo dat Venetiaans stucwerk niet enkel en alleen meer in Venetië wordt gebruikt maar ook in andere delen van de wereld.

Venetiaans stucwerk lijkt wat betreft uitstraling wel een beetje op marmer en dat zorgt ervoor dat wanden bijvoorbeeld direct een meer luxe uitstraling krijgen. Microcement en microbeton zijn andere stucwerk soorten die een natuurlijke uitstraling hebben, maar tippen niet aan de luxueuze uitstraling van Venetiaanse stuc. Dit komt voornamelijk door de glanzende afwerking van dit type stucwerk.

venetiaans stucwerkZelfs op kantoor kan Venetiaans stucwerk erg mooi zijn


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!