Tuin optisch vergroten met tuinafscheiding

Mike avatar

Mike op 09-07-2019

Tuin optisch vergroten met tuinafscheiding

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Wanneer je een relatief diepe of juist brede tuin hebt, dan kun je met het optisch effect van je tuinafscheiding zorgen dat de tuin juist breder of juist dieper lijkt dan dat in werkelijkheid is. Hoe je dat doet? We bespreken het in het in dit artikel. Lees snel verder!

Tuin optisch verbreden

Heb je een relatief diepe tuin? Dan kun je ervoor zorgen dat deze optisch breder lijkt door te werken met een tuinafscheiding met horizontale strepen en met lichte kleuren.

Tuinafscheiding met horizontale strepen en lichte kleuren

Door te kiezen voor een achterwand met horizontale strepen kun je ervoor zorgen dat je tuin optisch breder lijkt. De horizontale strepen zorgen er namelijk voor dat je optisch het idee krijgt dat de tuin breder is.

tuinafsluiting witPhoto by Kristina Paukshtite.

Op dit effect nog verder te versterken, kun je het beste kiezen voor horizontale planken die zijn voorzien van een lichte kleur. Hierdoor zal het namelijk lijken alsof de achterwand iets verder naar voren staat waardoor de tuin ook breder zal lijken omdat deze dus logischerwijze minder diep oogt. Een houten tuinafscheiding in een witte kleur werkt hierbij het beste.

Tuin optisch verdiepen

Heb je een relatief brede tuin en wil je deze graag wat dieper laten lijken? Gebruik dan een tuinafscheiding met horizontale en verticale strepen en gebruik voor de achterwand juist donkere kleuren.

Horizontale & verticale lijnen en donkere kleuren

Voor een optisch dieper effect van je tuin zijn lijnen en strepen erg van belang. Gebruik voor de zijwanden van je tuin een afscheiding met horizontale strepen, je tuin lijkt hierdoor al direct dieper. Combineer dit met een achterwand met verticale strepen en je vergroot dit effect nog verder. Voor de zijwanden kun je het beste gebruik maken van een houten afscheiding. Voor de achterwand kun je tevens hout gebruiken maar ook een sierhekwerk of spijlenhekwerk kan mooi staan.

Om het optisch effect van een diepe tuin nog verder te versterken kun je de achterwand het beste voorzien van donkere kleurtinten. Hierdoor zal deze namelijk minder opvallen waardoor de tuin automatisch dieper lijkt. Je kunt ervoor kiezen om met donkere kleuren te werken, maar je kunt de achterwand ook laten begroeien met bijvoorbeeld een klimop. Zo zorg je voor donkere kleurtinten op een zeer natuurlijke manier. Hierbij komt een sier- of gaashekwerk weer goed van pas. Deze zijn namelijk ideaal om te laten begroeien met beplanting.

Door slim gebruik te maken van kleuren en lijnen kun je de tuin dus optisch vervormen naargelang je voorkeur. Zou jij je tuin graag liever dieper of juist breder laten lijken?

Hoofdfoto door: Mabel Amber, still incognito...


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!