Tocht weren in huis, hoe doe je dat?

Mike avatar

Mike op 22-08-2017

Tocht weren in huis, hoe doe je dat?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Een tochtende woning kan erg vervelend zijn. Ruimtes voelen kouder aan, deuren gaan klapperen en je voelt een lichte koude luchtstroom door de kamers gaan. Tevens zul je ook meer moeten stoken om de ruimtes in huis op de gewenste temperatuur te houden. Hoe kun je tocht het beste tegengaan? We bespreken het hieronder!

Tocht in huis tegengaan

Tocht in huis komt doorgaans voornamelijk door kieren en spleten bij kozijnen. Je kunt hierdoor veel warmte verliezen en tevens gaat dit ten koste van het comfort in huis. Andere plekken in een woning die bekend staan om hun tochtgevoeligheid zijn de meterkast, kruipruimte, brievenbus en buitendeuren. Maar ook de gevel, de zolderverdieping en het dak zijn plekken waar toch vaker voorkomt. Er zijn een aantal manieren waarop toch kan worden tegengegaan.

Isolatie

Het beste is om de oude, versleten kozijnen te vervangen voor nieuwe goed geïsoleerde kozijnen. Dit is een uiterst duurzame oplossing voor tochtproblemen bij kozijnen. De investering is in de loop van de tijd weer terug te verdienen doordat je kunt besparen op energiekosten voor verwarming.

Voorzetramen

Een goedkopere optie, maar toch doeltreffend wat betreft het verbeteren van de isolatie, is gebruik maken van voorzetramen. Er wordt eenvoudig een extra laag glas geplaatst waardoor de isolatie wordt verbeterd. Het is misschien niet de meest effectieve optie, maar hij is wel budgetvriendelijk en heeft wel degelijk effect.

Tochtbestrijding

Je kunt ook gebruik maken van tochstrips bij kozijnen om zo tocht te weren. Dit is een handig en erg simpel hulpmiddel waarmee warmte beter in huis kan worden vastgehouden en tocht kan worden verminderd. Denk hierbij ook aan kozijnen of deuren naar koudere ruimtes zoals bijvoorbeeld de garage of bijkeuken.

Tochtebestrijdingstips

Enkele tips nog bij het bestrijden van toch in een pand of woning:

  • Door met je hand te voelen of door gebruik te maken van een aansteker, kun je vrij nauwkeurig achterhalen waar de tocht precies vandaan komt.
  • Tochbestrijding betekent niet de gehele woning potdicht maken. En woning of pand moet namelijk ook kunnen ventileren.
  • Hou goede ventilatie altijd in het achterhoofd bij tochbestrijding. Laat je eventueel informeren door een specialist over het ventilatieplan van je woning of pand.
  • Vergelijk meerdere offertes voor het uitvoeren van een eventuele tochbestrijdingsklus.

Door kwaliteit en prijzen van verschillende vakmannen te vergelijken, schakel je eenvoudig een professional in tegen de beste prijs.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!