Tesla thuisbatterij: het huis van de toekomst!

Mike avatar

Mike op 27-02-2016

Tesla, bekend van de übersnelle auto's, brengt een thuisbatterij uit die een eerste stap richting het 'huis van de toekomst' moet worden. De nieuwe thuisbatterij zal binnen no-time centraal in onze woning moeten komen te staan. De energie halen we niet meer van het net, maar wekken we zelf op via bijvoorbeeld zonnepanelen. De 'Tesla Powerwall' zorgt ervoor dat iedereen zelf energie kan opwekken, maar nog belangrijker, kan behouden. Lees je mee?

testal-thuisbatterij

Wat is de Tesla Powerwall precies?

Simpelweg: een thuisbatterij die ervoor gaat zorgen dat de opgewekte stroom, die je genereert door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen, niet meer "wegsluipt" naar het net maar opgeslagen blijft in eigen huis. Als de zon schijnt heb je sowieso energie van je zonnepanelen, maar als de zon even niet schijnt ben je afhankelijk van het net. Het woordje 'afhankelijk' mag je definitief uit je woordenboek schrappen als je de Tesla Powerwall aanschaft: je kan voldoende energie genereren en opslaan voor jezelf!

Nu gaat het vaak nog 'mis' bij zonnepanelen: je komt structureel energie te kort om niet gebruik te hoeven maken van het net.

zonne-energie-opbrengst

Wat we in bovenstaande grafiek zien:

  • We gebruiken constant energie (denk aan o.a. de koelkast) maar hebben niet een constante toevoer van zonne-energie
  • In de middag komt de meeste zonne-energie binnen, maar we gebruiken dan juist het minst (werk, school, etc.)
  • In de avond gebruiken we het meest, maar dan is de zon al onder

De thuisbatterij van Tesla gaat je helpen!

En juist bovenstaande 'conflicten' gaat de Tesla thuisbatterij voor je oplossen. Want door gebruik te maken van de Powerwall sla je alle energie van de gehele dag op in de thuisbatterij en gebruik je het wanneer je dit nodig hebt. De pieken wanneer je de meeste zonne-energie rendementen hebt, zijn irrelevant geworden: de thuisbatterij slaat de energie toch op. Ook al ben je zelf van huis en gebruik je op dat moment geen energie.

Wat kost ie?!

Nu je helemaal enthousiast bent geworden, rest natuurlijk nog maar één vraag: WAT. KOST. IE?! De Tesla Powerwall thuisbatterij is volledig geautomatiseerd en kan in ieder systeem geïmplementeerd worden. Dat scheelt al veel in de kosten van installatie door een elektricien. Ook hebben de thuisbatterijen amper onderhoud nodig. De Tesla Powerwall thuisbatterij kost c.a. €3.000 euro. Vraag altijd offertes op voor de levering en installatie van een tesla thuisbatterij om te besparen!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!