Tegels met houtlook, hoe zit het?

Mike avatar

Mike op 04-10-2019

Tegels met houtlook, hoe zit het?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Tegels die voorzien zijn van houtlook? Jep, ook die zijn tegenwoordig te verkrijgen. Handig, want zo heb je de voordelen van een tegel met de warme en authentieke uitstraling van hout. We bespreken in dit artikel meer over het leggen van een vloertegel!

De houtlook tegel

Deze houtlook tegels zijn bijna niet van echt hout te onderscheiden. Naast dat ze namelijk erg op hout lijken, voelen ze ook bijna hetzelfde aan als hout dankzij de structuur op de tegels. De voordelen van een tegel in een houtlook dus.

Vrijwel geen onderhoud nodig

Wanneer je over een echte houten vloer beschikt, dan zul je deze goed moeten onderhouden. Schuren, lakken en oliën zijn klussen die met enige regelmaat uitgevoerd moeten worden.

Met tegels is dit niet het geval. Sterker nog, met tegels hoef je vrijwel geen onderhoud uit te voeren. Enkel en alleen reinigen wanneer nodig, zoals je ook bij een normale tegelvloer zou doen.

houten vloertegelsFoto door: Barry D.

Combineerbaar met vloerverwarming

Een echte houten vloer is niet goed combineerbaar met vloerverwarming. Hout kan uitdrogen, verkleuren en zelfs kromtrekken of scheuren door de warmte van vloerverwarming. Wanneer je gebruik maakt van houtlook tegels kan je zonder problemen vloerverwarming laten plaatsen. Je geniet zo van de uitstraling van een houten vloer alsook van comfortabele warmte van de vloerverwarming.

Je kunt deze houtlook tegelvloer zelfs plaatsen op plekken waarover je normaal gesproken niet eens nadenkt om een houten vloer te plaatsen, zoals bijvoorbeeld de badkamer. De houtstructuur tegel kan zowel als vloer alsook wandtegel worden toegepast. Zo kun je dus een leuke houtlook combineren in ook de ‘natte’ ruimtes van je woning.

Verkrijgbaar in diverse soorten en maten

De houtlook tegels zijn verkrijgbaar in diverse soorten en ook maten. Je kunt de tegels als laminaat, parket of planken leggen. De houtlook tegels zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes. Grotere stukken van zo’n 30 bij 120 centimeter breed of nog langere tegels tot wel 180 centimeter, de keuze is reuze!

Benieuwd naar de opties voor houtlook tegels in jouw woning? Schakel een vloerder in en bespreek wat deze voor jou kan beteken. Vergelijk meerdere bedrijven uit je buurt, zo vind je zeker een bedrijf die de houtlook tegels leveren en kun je tevens ook eenvoudig kiezen voor de beste prijs!

Hoofdfoto door: Barry D.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!