Stucen met granol, wat zijn de kenmerken?

Mike avatar

Mike op 15-03-2018

Stucen met granol, wat zijn de kenmerken?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Granol stucmiddel is bekend om zijn zijn duurzame, kras- en stootvaste eigenschappen. Dit type stuc is tevens populair omdat er in het stucwerk bijzondere patronen gecreëerd kunnen worden. We bespreken in dit artikel meer over de eigenschappen van granol als stucmiddel. Lees je mee?

Populariteit granol stucwerk

Granol werd voornamelijk populair in de jaren 70 en 80. Dit type wandafwerking werd toen erg veel toegepast en dat is ook de reden waarom we granol vandaag de dag veel zien in de wat oudere woningen. Granol wordt daarom ook wel eens ouderwets genoemd, maar dit type stucwerk kan, zeker in combinatie met een moderne inrichting, ook een zeer interessant effect creëren.

Dit komt voornamelijk door de bijzondere structuur en het sierlijke effect van granol stucwerk.

Structuur van granol

De structuur van granol is ruwer dan dat van bijvoorbeeld rustiekputz of spachtelputz. Dankzij deze meer ruwe structuur kunnen er ook bijzondere patronen in het stucwerk worden gecreëerd. Zo wordt granol veel aangebracht in een waaiervorm. Bij deze manier van aanbrengen wordt het stuc in een draaiende beweging op de muur geveegd.

granol stucwerk wit

Een andere manier van aanbrengen is op de ‘boomschors’ manier. Hierbij wordt het stucwerk op verticale wijze tegen de muur aangebracht waardoor er groeven ontstaan die lijken op de schors van een boom.

Granol is dus voornamelijk bekend door de kenmerkende grovere structuur. Maar er zijn nog meerdere soorten stuc die ook een korrelstructuur bevatten, zoals rustiekputz, spachtelputz en ook spack spuiten.

Prijs van granol stucwerk

De kosten die je kwijt zult zijn aan granol stucwerk zullen afhankelijk zijn van onder andere de stukadoor waarvoor je kiest, maar ook het aantal vierkante meter dat moet worden gestuct en de hoeveelheid ‘lastige meters’. Lastige meters zijn hoeken en plekken die lastig te bereiken zijn.

Gemiddelde prijzen voor granol stucwerk liggen zo tussen de €15 en €20 per vierkante meter. Voor exacte prijzen kun je het beste meerdere offertes van stukadoorsbedrijven uit je regio vergelijken. Zo vind je eenvoudig een vakman die tegen de beste prijs granol stuc of een ander type stucwerk voor je kan aanbrengen.

Zou granol iets zijn voor bij jou in huis of heeft een ander type stuc jouw voorkeur?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!