Renovatie van mijn keuken, slim of niet?

Mike avatar

Mike op 19-10-2016

Is het beter om een huidige keuken te verbouwen of kun je beter een geheel nieuwe keuken plaatsen? Het is een vraag die vaak door nieuwe huiseigenaren of mensen met een gedateerde keuken zich afvragen. Het renoveren van een keuken heeft voor- maar ook nadelen. We bespreken ze hieronder. Lees je mee?

keuken renoveren

Voordelen van keukenrenovatie

Het grootste voordeel van het kiezen voor renovatie in plaats van complete vernieuwing van de keuken is dat renovatie doorgaans goedkoper is. Voor relatief weinig geld kun je zo toch zorgen voor een compleet nieuwe look van je keuken.

Daarnaast zal de totale waarde van een woning ook stijgen wanneer de keuken wordt vernieuwd. De mate van waardestijging ligt natuurlijk aan de omvang van de renovatie. Maar omdat je relatief gezien maar weinig geld hoeft te besteden aan de renovatie zul je al snel ‘winst’ maken wanneer je in de toekomst je woning zult verkopen.

Nadelen van keukenrenovatie

Er zijn echter ook nadelen te benoemen wanneer je kiest voor renovatie van je keuken in plaats van complete vernieuwing. Zo zal het bijvoorbeeld lastig zijn om bij een renovatie de indeling van de keuken te veranderen. Het is mogelijk, maar uiteraard zal het kostenplaatje dan ook direct aanzienlijk stijgen. En vaak ben je dan zelf beter af door gewoon te kiezen voor een compleet nieuwe keuken.

Mocht je een wat oudere keuken hebben, dan kan het zo zijn dat bepaalde onderdelen van de keuken niet meer geleverd worden door de fabrikant. In zo’n geval zullen deze onderdelen dan op maat gemaakt moeten worden, wat natuurlijk relatief gezien weer veel duurder is.

Daarnaast is het natuurlijk slim om voor jezelf te bepalen of het wel echt slim is om te kiezen voor renovatie. Keukenrenovatie zorgt ervoor dat de keuken er weer nieuw en up to date uitziet. Maar als na een tijdje blijkt dat (een gedeelte van) de keuken toch weer vervangen moet worden vanwege slijtage en ouderdom dan is renovatie eigenlijk maar zonde van je geld en kun je beter vooraf kiezen voor de aanschaf van een compleet nieuwe keuken.

Zoals gezegd, keukenrenovatie kan een interessante optie zijn maar dat is dus niet altijd het geval. Bepaal voor jezelf wat de voor jou meest voordelige optie is.

Ga je voor renovatie van je keuken of kies je voor een compleet nieuwe?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!