Raamdorpels van natuursteen kenmerken

Mike avatar

Mike op 07-08-2017

Raamdorpels van natuursteen kenmerken

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Raamdorpels van natuursteen zijn tegenwoordig ontzettend populair. Dit type raamdorpel ziet er natuurlijk uit en is daarnaast een stuk duurzamer dan de houten dorpel. Wat zijn de verdere eigenschappen van een raamdorpel van natuursteen precies? We bespreken er in dit artikel meer over. Lees je mee?

Wat is de functie van een raamdorpel eigenlijk?

Een raamdorpel vervult niet alleen een esthetische functie, de dorpel is er ook voor praktische redenen. De raamdorpel wordt direct onder het raam geplaatst en loopt altijd lichtelijk schuin af. Op die manier wordt voorkomen dat regenwater op de dorpel kan blijven staan. Het is namelijk de functie van een raamdorpel om het metselwerk dat eronder ligt te beschermen tegen vocht en vuil. De raamdorpel zorgt ervoor dat regenwater direct afgevoerd wordt naar de grond, vocht en vuil krijgt op die manier dus geen kans om zich te hechten op de gevel.

raamdorpels appartement

Verschil natuursteen raamdorpel en hout & kunststof

Naast raamdorpels van hout en kunststof zijn de natuursteen varianten dus ook erg populair. De populariteit van natuursteen dorpels is vooral te danken aan de duurzaamheid ervan. Ook heeft dit type raamdorpel ook een wat meer chique uitstraling. Daarnaast is natuursteen ook onderhoudsarm omdat het geen vocht op vuil opneemt. Dit betekent dat er dus vrijwel geen onderhoud aan verricht hoeft te worden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld houten raamdorpels.

Bij een houten raamdorpel moet een goede verf- of laklaag de dorpel beschermen tegen vocht en vuil omdat deze anders kan gaan rotten. De verf- of laklaag zal dus met enige regelmaat moeten worden bijgewerkt om zo een goede weerstand te kunnen blijven bieden. Hout als materiaal voor een dorpel is een stuk minder duurzaam dan natuursteen. De kunststof variant raamdorpel is al een stuk duurzamer dan de houten variant. Dit materiaal neemt ook geen vocht of vuil op waardoor kunststof ook onderhoudsarm is en duurzaamheid biedt. Vergeleken met natuursteen heeft de kunststof variant echter een minder chique uitstraling maar is dan wel weer iets aantrekkelijker in prijs.

raamdorpels hoekwoning

Natuursteen raamdorpel kleuren en maten

Wat betreft kleuren en maten voor een natuursteen raamdorpel voor de gevel van je woning heb je verschillende keuzes. Een natuursteen raamdorpel wordt standaard in een bepaald formaat en doorgaans ook in een standaard grijstint geleverd, maar je kunt bij een specialist ook kiezen voor andere kleurtinten en andere gewenste maten. Je kunt er dus prima voor zorgen dat de raamdorpels mooi aansluiten op de uitstraling van je woning.

Natuursteen raamdorpels aanschaffen

Wil je graag meer informatie over natuursteen raamdorpels of een andere variant voor jouw persoonlijke situatie of wil je graag raamdorpels aanschaffen en laten plaatsen? Schakel hiervoor dan een specialist in uit je regio.

Door meerdere bedrijven uit je buurt te vergelijken op prijs en kwaliteit kun je gemakkelijk kiezen mooie raamdorpels tegen de beste prijs!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!