Muizen in de tuin, wat kun je er tegen doen?

Mike avatar

Mike op 08-04-2020

Muizen in de tuin, wat kun je er tegen doen?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Overlast van muizen als ongedierte komt in veel gevallen door de mens zelf. Zo wordt er in de winter vaak voedsel voor vogels in de tuin gestrooid. Goed bedoeld natuurlijk, maar men staat er meestal niet bij stil dat ook muizen hiermee kunnen worden aangetrokken. Wat kun je doen als je last hebt van muizen in je tuin? We bespreken het hieronder.

Muizen en voedsel in de tuin

Het is natuurlijk niet altijd zo dat je zelf verantwoordelijk bent voor voedsel in je tuin. Mensen die in een meer bosrijke omgeving woning zullen ook voedsel rechtstreeks uit de natuur in hun tuin krijgen, zoals bijvoorbeeld beukennoten en walnoten. Muizen zijn hier gek op en komen hier dan ook op af.

muizen in de tuinFoto door: Susanne Jutzeler.

Maar er wordt ‘s winters ook veel bewust voedsel in de tuin gestrooid. Voedselresten worden in de tuin gestrooit en zijn bedoeld om de vogels te helpen goed de winter door te komen. Maar ook muizen kunnen hierop afkomen. Deze kunnen in principe overal leven, zolang er maar eten is voor ze. Wanneer je dus voedsel in de tuin achterlaat, nodig je muizen dus eigenlijk uit om huis te houden in je tuin. Iets waar veel mensen totaal niet bij stil staan.

Daarnaast kun je ook te maken krijgen met muizen in je tuin als je dieren houdt in de tuin. Vogels, kippen en zelfs visvijvers kunnen voor muizen ook interessant zijn. Voedsel blijft soms liggen en kippen lopen bij veel mensen ook geregeld los door de tuin. Rondslingerende voedselresten zijn dan ook lastig helemaal te voorkomen en en worden door muizen snel gevonden, deze zijn namelijk gek op vogelzaden en ook op kippenvoer.

Muizen in je tuin voorkomen

Om muizen in je tuin te voorkomen, kun je het beste rekening houden met een aantal zaken. Hang voedsel dat is bedoeld voor vogels op in plaats van het op de grond te strooien, zo zullen de muizen er niet bij kunnen. Vetbollen kun je ook beter op plekken hangen die op afstand zijn van muren en bomen.

Zorg er verder ook voor dat je in geval van vogels of kippen geen voer laat staan waar de muizen bij kunnen komen. En laat ook zeker zelf geen etensresten buiten rondslingeren. Gooi vuilniszakken weg in containers die je goed kunt afsluiten en laat geen zakken in een hoekje in de tuin staan. Als je ervoor zorgt dat muizen in je tuin geen voedsel kunnen vinden dan zal deze plek voor hen ook niet interessant zijn.

Heb je echt last van een muizenplaag en wil je het wat drastischer aanpakken. Dan kun je eens contact opnemen met een ongediertebestrijder. Deze kan je informatie geven over wat te doen in jouw persoonlijke situatie en je helpen van de muizenplaag af te komen. Vergelijk in dat geval meerdere ongediertebestrijders uit je buurt en vindt eenvoudig een professional tegen de beste prijs!

Hoofdfoto door: Susanne Jutzeler.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!