Korrels vloerisolatie: werkt dat nog?

Mike avatar

Mike op 12-04-2016

Als het om isolatie gaat heb je keuze uit behoorlijk wat isolatiematerialen. Voor vloerisolatie zijn korrels een hele goede optie, ondanks dat ze aan populariteit hebben ingeboet. Lees er snel verder over!

vloerisolatie korrels

Korrels vloerisolatie

Het isoleren van de vloer gebeurt via de kruipruimte. Korrels als isolatiemateriaal is daarbij het overwegen waard. De korrels zijn bijvoorbeeld erg licht waardoor ze zelfs op de meest onmogelijke plaatsen, eenvoudig kunnen worden aangebracht. Daarnaast blijft de onderliggende ruimte gewoon toegankelijk, wat met andere isolatiematerialen niet altijd het geval is.

Isolatiekorrels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Het rendement is daarbij het verschil en dit is iets waar je goed over na zult moeten denken voordat je de korrels aanschaft. De 'gewone' isolatiekorrels zijn bijvoorbeeld goedkoper, maar het rendement is een stuk lager dan bijvoorbeeld witte isolatieparels met een HR++ rendement. Grijze isolatieparels HR++ behalen het hoogste rendement en met deze isolatiekorrels zul je dan ook het meeste besparen op de energiefactuur.

Als we de belangrijkste voordelen op een rij zetten kunnen we concluderen dat:

  • Isolatiekorrels (relatief) voordelig zijn
  • Zeer geschikt voor isolatie van moeilijk bereikbare ruimtes
  • Prima bescherming van leidingen in de kruipruimte
  • Optimale isolatiewaarde en dus minder warmteverlies
  • Milieuvriendelijk

Een extra tip bij installatie van isolatiekorrels als vloerisolatie

Vergelijk meerdere isolatiespecialisten voordat je een definitieve keuze maakt qua firma. Onderling hanteren zij namelijk uiteenlopende tarieven voor hun diensten en door ze met elkaar te vergelijken, verzeker je jezelf altijd van de voordeligste specialist. De besparing die je hiermee kunt maken kan gemakkelijk oplopen tot wel 40%, wat voor jou misschien wel het verschil is tussen 'gewone' isolatiekorrels of de grijze isolatieparels met het hoogste rendement.

Laat je je woning isoleren, vergelijk dan altijd!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!