Kleidakpannen, waarom zijn ze eigenlijk zo populair?

Mike avatar

Mike op 28-09-2021

Kleidakpannen, waarom zijn ze eigenlijk zo populair?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Kleidakpannen zijn al eeuwenlang populair voor op hellende daken. Niet heel raar, want dit type dakbedekking biedt een aantal fijne voordelen. Welke dat precies zijn? We bespreken er in dit artikel meer over. Lees je mee?

Kleidakpannen zijn praktisch

Een hellend dak met kleidakpannen als dakbedekking is praktisch. Kleidakpannen vergen vrijwel geen onderhoud en zijn tevens duurzaam. Daarnaast zorgt een hellend dak met kleidakpannen voor een goede afwatering waardoor regenwater en ander vuil nauwelijks op het dak kan blijven liggen. En dat is fijn!

Duurzaamheid van kleidakpannen

Kleidakpannen zijn bijzonder duurzaam. De van klei gebakken pannen zijn zeer sterk en tevens brand-, vorst- en kleurbestendig en ook geheel waterdicht. En omdat ze hellend op het dak geplaatst worden zal er weinig vuil aan kunnen hechten, dit komt de duurzaamheid en ook onderhoudsvriendelijkheid van de kleidakpannen natuurlijk verder ten goede.

hellend dak in aanbouwDenk bij het verbouwen of bouwen van een hellend dak al na over de type dakpannen - Foto door Capri23auto.

Daarnaast is de kleidakpan ook geheel her te gebruiken of te recyclen omdat deze van natuurlijke materialen wordt gemaakt. Zo wordt met dit type dakbedekking het milieu dus minimaal belast.

Ook biedt een hellend dak een goede mogelijkheid voor toepassing van dakisolatie en zonnepanelen. Op die manier kan de duurzaamheid van de woning natuurlijk nog verder worden geoptimaliseerd. Zo kan er meer milieubewust worden geleefd en tevens worden bespaard op energiekosten.

Esthetiek van hellend dak met dakpannen

Voor vrijwel elke architectuurstijl kan een geschikte dakvorm worden gekozen met bijbehorende kleidakpannen. Een hellend dak zorgt voor een authentieke en tevens ook meer speelse uitstraling van een woning. Voor wat voor dak je ook kiest, een zadeldak, lessenaarsdak of een mansardedak, er zijn vele vormen hellende daken toe te passen en voor iedere woning is er daarom wel een vorm die goed past bij de algehele stijl van de woning.

Daarnaast is de keuze in kleidakpannen zelfs nog groter. Kleidakpannen zijn er voor elk budget en beschikbaar in vele soorten, maten en kleuren. Je kunt dus altijd wel kiezen voor dakpannen die mooi aansluiten bij de uitstraling van je huis.

Kleidakpannen plaatsen

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor plaatsing van kleidakpannen op jouw dak of wil je graag kleidakpannen laten plaatsen op je hellende dak? Schakel dan een dakdekker in uit je regio. Vergelijk meerdere dakdekkersbedrijven uit je buurt op kwaliteit en natuurlijk ook op prijs. Op die manier kun je eenvoudig kiezen voor kwalitatieve plaatsing van kleidakpannen op jouw dak tegen de beste prijs!

Hoofdfoto door Mike Cook.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!