Houten keuken: wat zijn de voordelen?

Mike avatar

Mike op 09-04-2019

Houten keuken: wat zijn de voordelen?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Hout wordt al jarenlang gebruikt voor allerlei soorten interieur toepassingen. En zo ook voor de keuken, bijvoorbeeld tijdens een keukenrenovatie. Een houten keuken zorgt voor een warme en authentieke uitstraling, maar in combinatie met andere materiaalsoorten kun je ook eenvoudig een andere uitstraling creëren.

Daarnaast kan er met hout eenvoudig tot in detail gekozen worden voor maatwerk, zo kun je dus heel precies jouw droomkeuken creëren. Hout als materiaal voor de keuken biedt een aantal fijne voordelen. Welke dat zijn? We bespreken het hieronder.

Voordelen van een houten keuken

Hout als materiaal voor de keuken mag dan misschien iets meer kosten dan bijvoorbeeld kunststof of MDF, het heeft daarentegen een aantal fijne voordelen vergeleken met andere materialen.

Eenvoudig bewerkbaar

Omdat hout eenvoudig te bewerken is kunnen eventuele beschadigingen eenvoudig worden weggewerkt. Een beschadiging in het aanrecht of een keukenkastje? Geen probleem! Bij andere materialen zoals bijvoorbeeld kunststof zal het vele malen lastiger zijn om beschadigingen eenvoudig weg te werken.

Duurzaamheid van hout

Daarnaast is hout ook een natuurlijk product. Het is ontzettend sterk en tevens toch ook flexibel. Wanneer je kiest voor een houten keuken, dan kies je voor een duurzame keuken met een natuurlijke uitstraling waarvan je lange tijd kunt blijven genieten, en dat is fijn!

Geheel op maat

Hout als materiaalsoort voor je keuken biedt de mogelijkheid om al je keuken wensen te vervullen. Wil je de houten keuken graag op een strakke manier afwerken? Dan is dat geen probleem. Of ga je liever voor een meer authentieke en knusse look? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Zelfs de kleinste details zijn met hout eenvoudig aan je persoonlijke smaak aan te passen.

koken natuurlijke keukenHet grote voordeel van een houten keuken? Het is heerlijk "natuurlijk" koken!

Keuken gedeeltelijk van hout

Je kunt er ook voor kiezen om slechts enkele elementen van je keuken van hout te maken. Misschien wil je graag houten keukenkastjes, of hou je heel erg van een houten keukenblad. Je kunt hout ook prima combineren met andere materiaalsoorten. Zo is de combinatie van hout met natuursteen bijvoorbeeld erg populair. Een houten keuken met een werkblad van een ander materiaalsoort zorgt ook direct voor een wat meer moderne touch dan wanneer je de gehele keuken uit hout laat bestaan.

Meer info?

De keuze is reuze en je kunt eigenlijk alle kanten op! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een (gedeeltelijk) houten keuken bij jou in huis of wil je graag meer informatie over prijzen en houtsoorten? Vergelijk dan eenvoudig meerdere keukenspecialisten uit je buurt en kom in contact met een kwalitatief goede keukenspecialist die je kan helpen je droomkeuken te realiseren tegen de beste prijs!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!