Hoe installeer je een Alarmsysteem?

Mike avatar

Mike op 12-07-2016

Een alarmsysteem kan de kans op inbraak in je woning of pand behoorlijk verkleinen. Het is uiteraard wel van belang dat het alarmsysteem op juiste wijze en vooral ook op de juiste plaats geïnstalleerd wordt.

alarmsysteem-installeren

In dit artikelen nemen we stap voor stap door hoe je een alarmsysteem het best kunt installeren. Hierbij gaan we uit van een gemiddeld systeem dat werkt met batterijen, detectors en een centrale voorzien van ingebouwde sirene.

Stappenplan voor installatie alarmsysteem

Stap 1

Voor de centrale van het alarmsysteem dient een handige plek gekozen te worden. Vaak wordt gekozen voor een plek dicht bij een stopcontact in de buurt van de voordeur. Hierna luister je even of de sirene vanaf dat punt overal in huis te horen is. Is dit het geval, dan kan de centrale op de muur bevestigd worden met pluggen en schroeven op een hoogte van minimaal 150 centimeter.

Stap 2

Ga vervolgens na welke ruimtes meer dan één toegangswegen heeft en monteer in deze ruimtes een bewegingsdetector. De bewegingsdetector heeft doorgaans een maximaal bereik van 10 meter en een gezichtsveld van zo’n 110 graden. Bij grote ruimtes in huis is het dus nodig om misschien een tweede of zelfs derde detector te monteren. Doe de batterijen in de detectors en plaatst ze tegen de muur op een hoogte van zo’n 2 meter.

Stap 3

Heb je een kat of hond in huis? Om vals alarm te voorkomen plaats je de detectors dan ondersteboven tegen de muren op een hoogte van zo’n 120cm.

Stap 4

Vervolgens kun je het zendergedeelte van het magneetcontact monteren. Dit doe je op de stijl van de deur of het raam. Het magneetcontact bevestig je op de deur of raam zelf. Vergeet niet om ook hier de batterijen te plaatsen.

Stap 5

Test vervolgens of alle detectors werken. Dit kun je doen door de centrale van het alarmsysteem op de teststand te zetten. Test alle detectors afzonderlijk uit om er zeker van te zijn dat ze allemaal werken.

Stap 6

Het alarmsysteem kan ook nog verder worden uitbreid met bijvoorbeeld extra sirenes of een flitslicht. Uitgebreidere systemen zijn vaak ook voorzien van een telefoonkiezer, waarmee tot 6 externe telefoonnummers kunnen worden gebeld op het moment dat het alarm afgaat.

Nog op zoek naar een alarmsysteem?

Vergelijk dan meerdere alarmsysteem offertes en kies zo eenvoudig voor het systeem met de voor jou beste prijs-kwaliteit verhouding!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!