Hekwerk, welke soorten kennen we?

Mike avatar

Mike op 18-10-2016

Vandaag de dag kennen we hekwerk als tuinafsluiting in vele diverse soorten en maten. Hoewel elk type hekwerk een tuin kan afbakenen, zal het ene type hekwerk meer veiligheid bieden tegen onuitgenodigde gasten en het andere type meer worden gebruikt voor sier. We bespreken de verschillende soorten hekwerk hieronder. Lees je mee?

hekwerk soorten

Soorten hekwerk

Hekwerk van gaas

Gaashekwerk behoort tot de goedkoopste vormen van hekwerk, maar is om die reden zeker niet minder functioneel. Dit type hekwerk wordt doorgaans veel gebruikt bij het afbakenen van particulier en zakelijk terrein. Handig bij gebruik van gaashekwerk is dat het eenvoudig aan te passen is op iedere persoonlijke situatie. Er kan extra prikkeldraad op het hekwerk worden bevestigd om zo indringers beter buiten te houden. En wie graag wat meer privacy heeft, kan ervoor kiezen het gaas te laten dichtvlechten. Handig!

Spijlenhekwerk

Spijlenhekwerk behoort tot de meest stevige van de hekwerk familie. Dit type hekwerk is om die reden ook bijzonder populair als het gaat om het beveiligen van een terrein. Hekwerk van spijlen kennen we in twee vormen. De klassieke en moderne variant. Klassiek spijlenhekwerk is beter bekend als sierhekwerk. De moderne variant werd voorheen veel gebruikt in de industriële sector, maar wordt echter moderner en vriendelijker vormgegeven. Hierdoor is het ook interessant geworden van particulieren.

Sierhekwerk

Dit type hekwerk wordt gebruikt, hoe kan het ook anders, ter versiering van het af te bakenen terrein. Sierhekwerk is er in super veel soorten en maten en kan gemakkelijk exact naar eigen wens worden samengesteld. Op deze manier kies je eenvoudig een hekwerk dat perfect past bij de stijl van je woning. En dat is mooi!

Dubbelstaafmat hekwerk

Deze soort hekwerk bestaat uit een combinatie van gaashekwerk en spijlenhekwerk. Het hekwerk is uitermate stevig en wordt veel toegepast als terreinbeveiliging. Deze soort hekwerk zien we ook veel terug op speelterreinen.

Groenhekwerk

Wanneer je je tuin of terrein wel graag wilt afzetten maar dit liever op een iets meer subtiele manier wilt doen, dan is ‘groenhekwerk’ de perfecte optie voor jou! Denk hierbij aan bijvoorbeeld een haag of coniferen. Op deze manier oogt je afbakening natuurlijk. Daarnaast is het ook een zeer betaalbare vorm van terrein afbakening.

Hekwerk laten plaatsen

Over het algemeen is het aan te raden om hekwerk te laten plaatsen door een professional. Zo ben je verzekerd van vakmanschap en loop je niet tegen onvoorziene zaken aan. Vergelijk hiervoor altijd meerdere hekwerk specialisten uit jouw regio. Zo vind je gemakkelijk de beste vakman tegen de meest aantrekkelijke prijs. Wel zo lekker!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!