Groendak; vijf veelgestelde vragen

Mike avatar

Mike op 17-08-2017

Groendak; vijf veelgestelde vragen

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Een groendak bestaat uit een constructie van diverse lagen en wordt op een reeds bestaand dak geplaatst. De bovenste laag van een groendak bestaat voornamelijk uit beplanting. Er heersen nogal wat vragen rondom (plaatsing van) een groendak. Daarom bespreken we hieronder vijf veelgestelde vragen omtrent een groendak. Lees je mee?

Hoe wordt een groendak opgebouwd?

Een groendak wordt opgebouwd uit meerdere lagen. Elke laag heeft zo z’n eigen functie en is ook onmisbaar voor een optimale werking van het groendak als geheel. Afhankelijk van het type groendak waarvoor je kiest, kunnen de lagen ervan verschillen in dikte en ook kan het zijn dat er extra componenten benodigd zijn.

groendak schuur

Kan een groendak op een hellend dak worden geplaatst?

Elke variant groendak kan op een dak worden geplaatst mits de helling daarvan maximaal 45 graden is. Uitgezonderd het intensieve groendak, daar zijn anti-schuif maatregelen nodig boven de 10 graden. Het kan daarnaast bij een hellend dak ook noodzakelijk zijn om irrigatie toe te voegen, omdat het gedeelte van het groendak dat zich bij de bovenste dakrand bevindt sneller zal uitdrogen.

Heeft een groendak onderhoud nodig?

Of je dak nu wel of niet een groendak draagt, onderhoud is in principe altijd nodig wanneer je optimaal gebruik wilt kunnen maken van je dak. Het is aan te raden om minimaal één keer per jaar de regenafvoer te reinigen. En afhankelijk van het type groendak kan er dan nog extra onderhoud nodig zijn.

groendak zonnepanelen

Wat is de dikte van een groendak?

Over het algemeen zal de totale dikte van een groendak variëren van enkele centimeters tot meer dan een meter. De dikte zal afhankelijk zijn van het type groendak. Maar naast de opbouwhoogte is tevens het gewicht van een groendak sterk afhankelijk van de soort.

Wat is de levensduur van een groendak?

Logischerwijze zal de duurzaamheid van een groendak voor een groot deel afhangen van de kwaliteit en de duurzaamheid van de materialen die gebruikt worden voor opbouw van het groendak. Het is zo dat een goed groendak de levensduur van het onderliggende dak zo’n twee tot zelfs driemaal kan verlengen. Zo zijn er groendaken die al meer dan zestig jaar meegaan. Wil je graag meer informatie over een groendak in jouw persoonlijke situatie? Of wil je graag een groendak laten plaatsen? Schakel dan een dakspecialist in uit je buurt.

Vergelijk eenvoudig meerdere offertes van dakdekkers uit je regio en bespaar zo op het inschakelen van een kwalitatieve vakman!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!