Gipsmortel als stucmiddel, hoe zit het?

Mike avatar

Mike op 04-01-2018

Gipsmortel als stucmiddel, hoe zit het?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Gipsmortel is een type stucwerk  dat ideaal is om beschadigd stucwerk mee te repareren maar kan daarnaast ook worden gebruikt als stucmiddel zelf. Gipsmortel is een natuurlijk middel en dus milieuvriendelijk en daarnaast werkt dit type stuc ook brandvertragend. Er zijn meerdere soorten gipsmortel. Welke er precies zijn? We bespreken het in dit artikel. Lees snel verder!

Gipsmortel gebruiken voor reparatie

Gipsmortel kan prima worden gebruikt om beschadigingen in het stucwerk mee te repareren. Het is hierbij echter belangrijk dat, voordat je met de gipsmortel aan de slag gaat, je een voorstrijkmiddel gebruikt. Dit zorgt er namelijk voor dat de gipsmortel goed zal hechten aan het reeds geplaatste stucwerk. Alle loszittende stukjes stuc in het stucwerk moeten hierbij wel eerst goed worden verwijderd.

Soorten gipsmortel

Er zijn meerdere soorten gipsmortel die kunnen worden gebruikt als stucwerk. De voornaamste soorten zijn Geelband, Goldband en Rotband.

Geelband gipsmortel

Geelband gipsmortel is een zogenaamd schuurgips en is ideaal wanneer er wat meer stevigheid is vereist. Dit type gipsmortel is zeker aan te raden voor toepassing in de wat meer vochtige ruimtes, zoals de badkamer of het toilet. Bij geelband wordt een stevige hechting gegarandeerd waardoor tevens ook een fijne structuur kan worden bereikt.

Goldband gipsmortel

Ga je liever voor een gladder soort stucwerk? Kies dan voor Goldband gipsmortel. Dit type gipsmortel is toe te passen op de meeste ondergronden van steen met als uitzondering beton. Dit type pleister is tevens ideaal voor stucwerk aan stucplaten en Stucanet.

Rotband gipsmortel

Rotband is eenvoudig in gebruikt. Het is een kant en klare hechtpleister voor stucwerk dat direct klaar is om te worden behangen. Daarnaast is dit ook het type pleister dat perfect is voor pleister- en sierwerk. Tevens hoef je dit type gipsmortel maar met één laag aan te brengen.

Hulp van een stukadoor

Vind je het lastig om te bepalen welk type gipsmortel het beste is geschikt voor jouw persoonlijke situatie? Of wil je graag hulp van een specialist bij het aanbrengen van gipsmortel? Schakel dan stukadoors in voor advies of werkzaamheden. Vergelijk een aantal stukadoorfirma’s uit je buurt en kies eenvoudig voor een professional die je tegen een scherpe prijs kan helpen.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!