Gevelreiniging kosten; alles in kaart!

Mike avatar

Mike op 11-01-2018

Gevelreiniging kosten; alles in kaart!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

De kosten voor gevelreiniging zullen gedeeltelijk afhangen van het type gevelreiniging dat je laat uitvoeren. In principe worden er drie soorten gevelreiniging onderscheiden, namelijk: stoomreiniging, chemische reiniging en zandstralen. We bespreken de drie verschillende soorten reiniging met globaal de kosten per vierkante meter hieronder. Lees snel verder!

Stoomreiniging

De meest voordelige soort gevelreiniging is stoomreiniging. Hierbij wordt er heet water onder een hoge druk tegen de gevel aangespoten. Op deze manier zal al het vuil op de gevel los laten en worden weggespoelt. Reinigen met stoom wordt doorgaan toegepast op gevels waarbij aanslag en vuil slechts lichtelijk aanwezig is. Voor gevels waarbij vuil in grotere mate aanwezig is, kan er beter een meer effectieve vorm van gevelreiniging worden toegepast. Kosten voor stoomreinigen verschillen per gevelreinigingsfirma maar zullen over het algemeen ongeveer liggen tussen de €5 en €8 per vierkante meter.

Chemische reiniging

Gevelreiniging met een chemisch middel is een meer effectieve reinigingsvorm. Qua kosten zal deze dus ook iets hoger liggen dan stoomreiniging. Bij chemische reiniging wordt water gemengd met chemicaliën om zo het vuil en de aanslag beter los te krijgen en van de gevel te kunnen verwijderen. Chemische reiniging wordt bijvoorbeeld veel toegepast op gevels waarvan verfresten moeten worden verwijderd. Houdt er rekening mee dat reiniging op deze manier minder milieuvriendelijk is. Probeer dus ook alleen chemische reiniging toe te passen als het niet anders kan.

Kosten voor chemische reiniging zullen over het algemeen liggen tussen de €10 en €18 per vierkante meter.

gevel schoonmaken prijs

Reiniging door middel van zandstralen

Het zandstralen van een gevel wordt toegepast op gevels waarop zich zeer hardnekkig vuil bevindt, zoals bijvoorbeeld graffiti. Bij deze techniek worden zeer fijne zandkorrels gemengd met water waarbij dit mengsel tevens onder zeer hoge druk tegen de gevel zal worden aangespoten. Omdat deze manier van reinigen ook kan zorgen voor een lichte beschadiging aan de stenen van de gevel, is het van belang dat deze klus altijd wordt uitgevoerd door een vakman.

Kosten voor gevelreiniging door middel van zandstralen liggen ongeveer ook zo tussen de €10 en €18 per vierkante meter.

Wil je graag een professionele gevelreiniger inschakelen voor het reinigen van je gevel? Vergelijk dan altijd meerdere gevelwerkers uit je regio. Zo kies je namelijk eenvoudig voor een kwalitatief goede reiniger die de klus tegen een scherpe prijs voor je kan uitvoeren.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!