Duurzame 3D-geprinte gevels de toekomst?

Mike avatar

Mike op 24-04-2017

Duurzame 3D-geprinte gevels de toekomst?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

De mogelijkheden van 3D printen zijn eindeloos. Zo dacht ook De Meeuw uit Oirschot. Zij komen nu met een nieuw gevelconcept dat bestaat uit gerecyclede materialen. De bedoeling is dat de gevel van een gebouw altijd opnieuw gebruikt kan worden.

Shampooflesjes als gevel

De gevels die de Meeuw in samenwerking met 'Dus Architecten' ontwikkelt bestaan uit recyclaat dat ook in shampooflesjes gebruikt wordt. Het doel is om zonder de inzet van nieuwe grondstoffen de gevel volledig opnieuw te hergebruiken. Dit wil De Meeuw realiseren door de gevel aan het einde van de levensduur te vermalen tot kunststofkorrels.

3D printen van gevels

Commercieel directeur van de Meeuw, Els van Mierop, zegt hierover het volgende: “In tijd waarin overheden maar ook gebruikers terecht eisen dat gebouwen en woningen steeds flexibeler en duurzamer worden, zochten wij naar een oplossing voor de lastig te recyclen gevel”. Momenteel worden gevels volledig verbrand of behouden terwijl ze eigenlijk aan vervanging toe zijn. Met de combinatie van de 3D-printtechnologie en het gebruik van recyclaat als grondstof voor het maken van de gevels, wil De Meeuw hier verandering in brengen. De eerste prototypen worden in juni van 2017 verwacht.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!