Drie populaire dakraam soorten!

Mike avatar

Mike op 22-05-2018

Drie populaire dakraam soorten!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Wanneer je beschikt over een zolder en deze ruimte graag zou betrekken bij je leefruimte of deze willen transformeren tot een mooie extra kamer? Dan is het interessant om eens te kijken naar de mogelijkheden voor plaatsing van een of meerdere dakramen. Op die manier creëer je ook op deze plek in huis een fijne lichtinval. In dit artikel bespreken we drie populaire soorten dakramen. Lees je mee?

Diverse soorten dakramen

Er zijn diverse soorten dakramen te verkrijgen in verschillende maten en soorten uitvoeringen. Het uitzetbaar dakvenster en het wentelend dakvenster zijn echter twee soorten die erg populair zijn. En beschik je over een plat dak? Dan kun je kiezen voor een platdak venster.

Uitzetbaar dakraam

Het uitzetbaar dakraam wordt van onder bediend en wordt naar buiten opengeklapt. Bij opening van dit dakraam wordt een geheel open zicht verkregen naar buiten, en dat is fijn. Dit type dakraam is ideaal wanneer je graag rechtop onder het raam wilt kunnen staan omdat de gehele ruimte tot bovenaan het raam dus vrijkomt. Het uitzetbaar dakraam is tevens eenvoudig te onderhouden dankzij de mogelijkheid om het dakraam op 180 graden te blokkeren, zo kun je het raam eenvoudig schoonmaken. Dit type dakvenster is erg populair en wordt veel toegepast in zolderruimtes die getransformeerd worden tot leefruimtes of een kantoor.

dakraam populair

Wentelend dakraam

Het wentelend dakraam is de meer traditionele vorm van een dakraam. Het draaipunt van dit dakraam zit ongeveer in het midden van het raam en wordt bediend door de greep die bovenaan het raam is bevestigd naar beneden te trekken. Dit dakraam is ideaal wanneer je het raam graag iets lager wilt plaatsen, als je bijvoorbeeld een laag plafond hebt of wanneer je graag een goed uitzicht hebt naar buiten. Het wentelend dakraam kan tevens op 180 graden worden geblokkeerd zodat je het raam eenvoudig kunt schoonmaken en onderhouden. Voor een optimaal effect worden er meestal meerdere van dit type dakraam geplaatst zodat er lekker veel daglicht de ruimte binnen kan komen.

Platdak venster

Wanneer je over een plat dak beschikt kun je ervoor kiezen om een of meerdere platdak vensters te laten plaatsen. Dit type venster is beschikbaar in verschillende formaten en je kunt hierbij kiezen voor een venster met gebogen glas zodat het regenwater evengoed netjes een goed kan afstromen. De meeste varianten zijn voorzien van een elektrische kettingmotor zodat het raam eenvoudig op afstand kan worden geopend en gesloten voor ventilatie. En zelfs een regendetector is optioneel toe te voegen zodat het venster automatisch sluit wanneer het begint te regenen.

Zoals je ziet kun je eenvoudig, ongeacht het type dak dat je hebt, een heerlijke lichtinval creëren op de zolderruimte met een van deze populaire dakramen. Wil je graag meer informatie over een dakraam op jouw zolder of wil je een dakraam laten plaatsen? Schakel dan een dakraam specialist in uit je buurt. Vergelijk offertes en vind eenvoudig een professional tegen de beste prijs!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!