De truc voor een lagere energiefactuur!

Mike avatar

Mike op 30-03-2016

Er zijn tal van manieren om tot een lagere energiefactuur te komen, de één rendabeler dan de ander. Spouwmuurisolatie blijkt één van de effectievere manieren om de energienota aanzienlijk lager te laten uitvallen. Lees er snel verder over!

energiefactuur omlaag

Lagere energiefactuur door spouwmuurisolatie

Zonneboilers, zonnecollectoren, warmtepompen en nog veel meer energiebesparende toepassingen halen het niet bij het rendement van (spouwmuur) isolatie. Logisch eigenlijk ook; om te besparen op de energiefactuur moet het fundament goed zijn. Een slecht geïsoleerde woning verbruikt meer energie en ondanks dat een groot deel van de energie afkomstig is van bijvoorbeeld een warmtepomp of zonneboiler, zul je niet besparen op de energiefactuur.

Met spouwmuurisolatie bespaar je wél direct op de energiefactuur. Warmte blijft beter behouden, kou wordt buitengehouden en hierdoor zul je minder hoeven stoken. Natuurlijk is het aangenamere wooncomfort ook het benoemen waard.

Feiten over spouwmuurisolatie

  • Tot 570 euro besparen - Het is mogelijk om flink te besparen dankzij spouwmuurisolatie. Berekeningen tonen aan dat je tot wel € 570,- kunt besparen op jaarbasis, omdat je minder zult hoeven stoken met spouwmuurisolatie. Warmte kan immers niet meer ontsnappen en tocht en kou wordt buiten de woning gehouden.
  • Premie van € 6,-/m² - Wanneer je het isolatiewerk overlaat aan een erkende aannemer kun je profiteren van de geldende premies op energiebesparende maatregelen. Voor spouwmuurisolatie biedt de netbeheerder een premie van 6 euro per vierkante meter.
  • Korte terugverdientijd - De terugverdientijd van de investering in spouwmuurisolatie ligt tussen de 3 à 5 jaar. De exacte terugverdientijd is afhankelijk van je gezinsgrootte, de type woning en je stookgedrag.
  • Verhoging van wooncomfort - Het verlagen van de energierekening is natuurlijk erg fijn, maar veelal kiezen mensen voor spouwmuurisolatie vanwege de grote mate waarin het wooncomfort wordt verhoogd dankzij de geïsoleerde spouwmuur. Een aangename temperatuur in zowel de winter als de zomer is niets raars voor een woning die is uitgerust met spouwmuurisolatie.

Naast de bovengenoemde voordelen kun je verder nog stellen dat de waarde van de woning omhoog gaat door de spouwmuurisolatie en je minder last zult hebben van omgevingsgeluiden omdat de spouwmuurisolatie ook akoestisch werkt.

Nog meer besparen!

Ja, je kunt zelfs nog meer besparen met en op spouwmuurisolatie. Erkende aannemers hanteren namelijk uiteenlopende tarieven voor hun diensten. Door offertes op te vragen bij meerdere isolatiespecialisten verzeker je jezelf van de allerlaagste prijs voor de installatie van de spouwmuurisolatie. Zo'n vergelijking levert je in veel gevallen nog eens een extra besparing op die kan oplopen tot wel 40 procent.

Laat je spouwmuurisolatie aanbrengen in je woning, vergelijk dan altijd. Zo weet je zeker dat je investering optimaal is!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!